Mājaslapa “Discovering Literature” varētu kļūt par lielāko interneta resursu, kurā apkopoti britu autoru darbi.

82% literatūras skolotāju uzskata, ka vidusskolu audzēkņiem “ir grūti identificēties” ar literatūras klasiķiem, liecina nesena pedagogu aptauja. Tāpēc Britu bibliotēka vietnē izveidoja Viktorijas laikmeta un Romantisma sadaļu, kurā iekļauti tādu literatūras dižgaru kā Oskara Vailda, Viljama Bleika, Persija Biša Šellija un Čārlza Dikensa manuskripti, dienasgrāmatas, vēstules un fotogrāfijas.

Vietnē “Discovering Literature” apskatāma Šellija matu šķipsna un dzejolis “Ozymandias”, kā arī Vailda romāna “Cik svarīgi būt nopietnam” uzmetums.

Virtuālajā arhīva pieejama neliela ar ūdenskrāsām izkrāsota grāmatiņa, ko Brontē izveidoja savai māsai Annai.

Digitalizēti arī daudzi ar Ostinu saistīti materiāli, kuru vidū ir ģimenes un draugu atsauksmes par viņas romāniem. Lai arī lielākoties tās ir pozitīvas, Augusta Bremstone esot “domājusi, ka “Prāts un jūtas”, kā arī “Lepnums un aizspriedumi” ir pilnīgas muļķības”.

Britu bibliotēka norāda, ka Bremstones kundze “tik ļoti izklausās pēc Ostinas komiskajiem varoņiem, ka attēlojumā var saskatīt izsmieklu”.

Bibliotēka plāno papildināt vietni, kamēr tā aptvers britu literatūru, sākot ar 8. līdz 11 gadsimtā tapušo “Beovulfu” un beidzot ar mūsdienām. Vietnes mērķis ir “palīdzēt skolotājiem iesaistīt skolēnus britu klasiskās literatūras apguvē”.

Britu bibliotēkas pārstāvis Rodžers Valšs sacīja, ka oriģinālie materiāli “iedveš jaunu dzīvību romānā vai dzejolī, kas sarakstīts pirms vairākiem gadsimtiem”. “Tagadējie skolēni ir nākotnes lasītāji. Mēs vēlamies iedvesmot nākamo lasītāju paaudzi ar šo fantastisko digitālo piedāvājumu,” viņš turpina.