Nodarbību laikā tika stāstīts par resursiem, kurus var izmantot mācoties mājās:
Britannica Online, Letonika, News, Periodika un Novada digitālās kolekcijas. Skolēni darbojās praktiski – iepazinās ar datu bāzēm, novada bibliotēku elektronisko kopkatalogu un meklēja informāciju. Katras nodarbības beigās ikvienam tika dota iespēja piedalīties IT konkursā. Jautājumus par dzirdēto un redzēto nodarbībā palīdzēja sastādīt Gulbenes bibliotēkā strādājošais brīvprātīgais Jevgēņijs.

Un vai Tu zini cik ir mazo strūklu strūklakas “Pakur, pakur” kompozīcijā? Vai – cik un kādi raksti ir pieejami laikrakstā “Diena” par olimpieti Daumantu Dreiškenu? Ja nezini, meklē atbildes datu bāzēs (www.gulbenesbiblioteka.lv -> E-resursi -> Datu bāzes) vai Gulbenes novada bibliotēkā.

E-prasmju nedēļas noslēgumā Gulbenes novada bibliotēkas mācību zālē ļoti jaukā atmosfērā norisinājās IT konkursa fināls, kur tika aicināti 10 labākie konkursa atbilžu autori. Kā atzina finālisti – jautājumi bija interesanti un lika ne tikai meklēt informāciju e-resursos, bet arī radoši padomāt. Noslēgumā tika sumināti visi finālisti un goda pjedestālu dalīja Gulbenes vidusskolas meitenes: 1.vieta Agnete Dzirkale, 2.vieta Sanija Dimpere un 3.vieta Baiba Krievāne. 

Kopumā nodarbības apmeklēja 102 skolēni, 51 no tiem piedalījās IT konkursā.

 

Liels paldies par atsaucību skolotājām Gaļinai Bezverhajai, Maijai Skopānei, Zintai Vagulei un skolu bibliotekārēm.