Summon® service ir resursu pārvaldības rīks, kas nodrošina vienotu un pilnīgu pieeju bibliotēkas resursiem, sniedzot mūsdienu bibliotēku lietotājiem unikālu resursu izpētes iespēju un  apmierinot to informacionālās vajadzības.

Summon® service nav ne datubāzu platforma vai hibrīdbibliotēkas katalogs, šī sistēma, balstoties uz jaunākajām tehnoloģijām, piedāvā vienotu indeksu, kas maksimāli paātrina un atvieglo informācijas izguvi. Pakalpojuma funkcionalitāte ļauj lietotājiem sev vēlamā veidā efektīvi meklēt informāciju, aptverot gandrīz visus bibliotēkas resursus. Vienotais informācijas meklēšanas logs nodrošina inovatīvu un pārliecinošu funkcionalitāti, piedāvājot arī konteksta resursu atlasi, kas atvieglo pētniecības un mācību darbu.

Summon® service jau vairākus gadus veiksmīgi tiek izmantots daudzās pasaules bibliotēkās un tagad jau ir pieejama 2.0 versija.

Detalizētu informāciju skatīt interneta vietnē: http://www.serialssolutions.com/en/services/summon/content-and-coverage/ 

 

Ja vēlaties piedalīties Summon service bezmaksas izmēģinājumā, lūdzu, atsūtiet savas iestādes pieteikumu līdz 14.03.2014. uz epastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv, norādot kādā apjomā vēlaties izmēģināt piedāvāto pakalpojumu, jo tiek piedāvāti divi varianti:
• Summon service aptver bibliotēkas abonētās datubāzes (norādīt pieejamo izdevumu ISSN/ISBN numuru sarakstu vai vismaz abonēto datubāzu sarakstu)
• Summon service aptver bibliotēkas abonētās datubāzes (norādīt pieejamo izdevumu ISSN/ISBN numuru sarakstu vai vismaz abonēto datubāzu sarakstu) un bibliotēkas katalogu, kā arī pašu veidotās digitālās kolekcijas. Šo piedāvājums attiecas ne tikai uz Aleph bibliotēkām, bet arī visām pārējām.

 

Izmēģinājuma laiks varētu ilgt līdz 6 mēnešiem. 

 

Aprīlī Kultūras informācijas sistēmu centrā plānota izdevēja pārstāvja Romana Piontek prezentācija, kurā tiks stāstīts par Summon® service un Intota produktiem.