Lai pateiktos Liepājas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2013 ekspertiem par čaklo lasīšanu, 2014. gada 19.f ebruārī plkst. 15.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis” notiks Lasīšanas svētki bērniem un jauniešiem. Pasākumā kopā ar aktieri Ēriku Vilsonu tiks lasīts Rūdolfa Blaumaņa darbs “Nezāle”.

Bērnu žūrija ir pirmā lasīšanas veicināšanas programma Latvijā un to aizsāka Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs, programmā iesaistot bibliotēkas visā Latvijā. Grāmatu lasīšana un vērtēšana notiek visa gada garumā un tajā ik gadu piedalās vairāki tūkstoši lasītāju Latvijā un ārpus tās.

No Liepājas programmā Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2013 piedalījās 15 bibliotēkas: 5 – publiskās un 10 skolu bibliotēkas. Grāmatas četrās vecuma grupās bērniem un jauniešiem, kā arī vecāku žūrijā lasīja un savu viedokli, aizpildot eksperta anketu, par izlasīto izteica vairāk kā 400 lasītāji.

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2013 ekspertus šogad vēl sagaida aizraujoši notikumi:
• Lielie lasīšanas svētki Rīgā 1.martā, Ķīpsalā,
• domrakstu konkurss jaunajiem lasītājiem “Kā atmodināt Saulcerīti”, kurā bērni tiek aicināti radīt jaunu leģendu par Stikla kalnu, Saulcerīti, Gaismaspili, Antiņu un viņa brāļiem …
• Karnevāla gājiens “Gribu iet uz bibliotēku” 8.septembrī Rīgā – oriģinālo domrakstu autoriem būs iespēja demonstrēt savu izveidoto karnevāla tērpu – “Manas mīļākās grāmatas varonis”, saņemt balvas, dzirdēt koncertu, piedalīties Gaismaspils izzināšanas spēlē un uzzināt daudz jauna.