2014. gada 14. februārī no plkst. 10:00 līdz 19:00 Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 26) svētā Valentīna dienas noskaņās grāmatu draugi tiek aicināti uz neparastu tikšanos jeb “Randiņu ar grāmatu”. Pasākuma ideja ir vienkārša – atsevišķas bibliotēkas grāmatas būs īpaši krāšņi sapostas un gaidīs tos lasītājus, kuri būtu gatavi iepazīties un aiznest tās mājās, nezinot ne autoru, ne nosaukumu un sižetu.

Pārsteigums atklāsies, noņemot iesaiņojumu un sākot lasīt. Varbūt kāds vilsies, bet varbūt kāds atklās jaunu autoru un kaut ko līdz šim nelasītu, bet tāpēc ne mazāk interesantu. Protams, ikvienas īpašās grāmatas galvenā tēma būs mīlestība – romantiska, pikanta, nebēdnīga, reizēm arī mazliet skumja un traģiska.

Bibliotēkas rīkotajā “Randiņā ar grāmatu” aicināts piedalīties ikviens, kurš nebaidās mazliet netradicionālā veidā izvēlēties sev lasāmvielu. Neparastā tikšanās bibliotēkā norisināsies tikai vienu dienu, 14. februārī, visas darba dienas garumā – no plkst. 10:00 līdz 19:00. Aicināti arī tie, kuri vēl nav bibliotēkas lasītāji.

Akcijas ideja aizgūta no Vācijas, kur šī tradīcija doties aklajā randiņā ar grāmatu kļūst arvien populārāka. Pamēģināsim arī mēs sagādāt viens otram pārsteigumu un jautrus brīžus!