2014. gada 19. februārī plkst. 18:30 Valmieras Drāmas teātrī (Valmierā, Lāčplēša ielā 4) norisināsies Vislatvijas dramaturgu lasījumi “10 minūtes slavas” Vidzemes posms. Dramaturgu lasījumi “10 minūtes slavas” norisinās jau trešo sezonu, ar mērķi veicināt jaunu lugu ideju attīstību, kā arī iepazīstināt plašāku sabiedrību ar jauniem dramaturgiem un dramaturģisku darbu tapšanas procesu.

 

Šis ir pirmais gads, kad dramaturgu lasījumi “10 minūtes slavas” notiek ne tikai Rīgā, bet arī vairākās citās Latvijas pilsētās – Liepājā, Valmierā, Bauskā un Rēzeknē. Pirmais lasījumu posms, kas norisinājās ārpus Rīgas, noritēja veiksmīgi. Tajā piedalījās pieci dramaturgi – Baiba Dēķena, Ieva Viese, Ivars Ozoliņš, Liene Kāposta, bet šajā ideju sacensībā klātesošo balsojumā uzvarēja lugas “Nabassaite” ideja, kuras jau izstrādāto tekstu dzirdēsim arī fināla lasījumos Rīgā. Būtiski uzsvērt, ka uzreiz pēc lasījumiem par diviem lasījumos dzirdētajiem darbiem izrādīja interesi ne vien Liepājas Teātra literārā daļa, bet arī Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji, kas par lasījumiem bija dzirdējuši no kolēģiem. Tieši tāpēc mudinām Vidzemes dramaturgus līdz 13.02. pieteikties Valmieras posmam, lugas idejas aprakstu sūtot uz e-pasta adresi 11@darbicas.lv

 

“10 minūtes slavas” Latvijā rīko Latvijas Dramaturgu ģilde, biedrība “Darbnīcas”, sadarbībā ar “Dirty Deal Teatro”, to atbalsta Latvijas republikas Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Lasījumus apmeklēt aicināti visi interesenti, ieeja pasākumā bez maksas.

 

Papildus informācija par lasījumiem interneta vietnē www.darbnicas.lv