Potenciāls ir plašs, jo 99,4% no fiziskajiem objektiem joprojām nav saistīti.

 

“Mēs esam liecinieki pārejai uz Internet of Everything laiku. Nākamajos pāris gados cilvēki, veiktie procesi, dati un lietas aiz vien vairāk tiks savienotas ar internetu. Šo jaunā veida savienojumu varēs novērot jebkur, piemēram, lauksaimnieki viegli varēs kontrolēt savu ganāmpulka veselību, jo ar interneta palīdzību viņi tos varēs novērot tiešsaistē; vai, piemēram, uzraudzīt stādus un sekot līdzi to augšanai,” saka Eduards Tutarašvili, Cisco vadītājs Baltijas valstīs.

 

Eduards Tutarašvili skaidro: “Pasaules interneta satiksme šobrīd sastāv galvenokārt no cilvēku sasvstarpējās saziņas, izmantojot, piemēram, datorus, viedtālruņus vai planšetdatorus. Jauna veida ierīces, kuras tiktu savienotas ar internetu ne tikai atvieglotu saziņas procesu, bet arī saistīto lietu skaits pieaugtu no 10 līdz 15 miljardiem šobrīd un no 50 līdz 2020 miljardiem nākotnē.”

 

Tendenču attīstība

 

IoE attīstības rezultātā Cisco jau ir veicis mērījumus gan valdības, gan publiskajā sektorā. Pilsētās iedzīvotāju skaits pieaug, apmēram, par 60 miljoniem gadā. Turklāt vairāk nekā 60% iedzīvotāju līdz 2050. gadam dzīvos pilsētās, tā rezultātā cilvēki aizņems tikai 2% no sauszemes pieejamajām dzīvojamajām platībām, un tie patērēs trīs ceturtdaļas no pieejamajiem resursiem. Tādēļ tuvāko desmit gadu laikā tiks celtas vairāk nekā 100 jaunas pilsētas.

 

“Ņemot vērā šīs tendences, saprotam, ka internets ir evolūcijas pamatā. Internets ir svarīgs nākotnes pilsētas plānošanas procesā. ICT un Internet of Everything tiks lietots, lai risinātu problēmas pilsētā, veidotu labāku vidi un savienotu infrastruktūras,” saka Eduards Tutarašvili, Cisco vadītājs Baltijas valstīs.

Ar IoE ir iespējams palielināt peļņu par 21%

 

Cisco ir izpētījis, ka nākamo desmit gadu laikā IoE sniegs iespēju palielināt pasaules kopējo uzņēmumu peļņu par 21%. Piemēram, IoE radīs iespējas valdībai, pašvaldībām un organizācijām radīt jaunu un lietderīgu infrastruktūru, nodrošinot efektīvu enerģijas sadali un patēriņu.

 

Internet of Everything mainīs tirgus prasības un produktus. Radīsies jaunas idejas, objekti un sistēmas. Tas ir sākums jaunai ērai,” saka Eduards Tutarašvili, Cisco vadītājs Baltijas valstīs.

 

Galvenā ir drošība

 

Saskaņā ar Cisco pieejamo informāciju, iespējamo draudu, piemēram, kiberuzbrukumu, varbūtība ir daudz lielāka nekā jebkad. Uzņēmumiem, organizācijām un valdībām ir nepieciešama drošības sistēma, kas spētu novērst uzbrukumu jebkurā laikā, tāpēc Cisco ir apņēmies palīdzēt valdībām, uzņēmumiem un organizācijām, lai izvairītos no potenciālajiem draudiem.

 

“Mums ir pienākums veidot drošu vidi, kas savienotu kritisko infrastruktūru un iekārtas. Kompānijām, kuras darbojās svarīgās jomās ir jāparūpējas par drošību kā primāro vērtību.”

 

Papildus informāciju par Internet of Everything

 

Par Cisco

 

Cisco (NASDAQ: CSCO) izstrādā programmatūras, tehnoloģijas un piedāvā pakalpojumus, kas palīdz cilvēkiem sazināties un mijiedarboties datortīklos. Cisco ir pasaules mēroga līderis pētījumu veikšanā par cilvēku sakaru uzturēšanas, sazināšanās un sadarbības veidiem. Informācija par Cisco ir atrodama vietnē http://www.cisco.com un http://newsroom.cisco.com.

 

Papildu informācija:

 

Eduards Tutarašvili

Cisco pārstāvis Latvijā

eduards.tutarasvili@cisco.com

 

Merja Kossi

Mārketinga un komunikāciju direktore

mkossi@cisco.com

 

Sanita Ozoliņa

Projektu vadītāja

sanita.o@actionprgroup.com

Mob. +371 27757122