Aicinām iepazīties ar noderīgu informāciju visiem akcijas dalībniekiem.

 

Akcijas sākums būs plkst. 12.00, kad līdz ar lentes svinīgo pārgriešanu jaunajā Gaismas pilī ceļu no līdzšinējās LNB ēkas uzsāks pirmā grāmata.

 

Grāmatu draugu ķēdes maršruts ir sadalīts astoņos posmos:

1. posms – Vērmanes dārzs;

2. posms – Merķeļa iela;

3. posms – Brīvības bulvāris;

4. posms – Kaļķu iela;

5. posms – Kaļķu iela/Kungu iela;

6. posms – 11. novembra krastmala;

7. posms – Akmens tilts;

8. posms – Akmens tilts pie Gaismas pils.

 

Katrā posmā dalībnieks darbojas 30 minūtes. Izņēmums ir Vērmanes dārzs, kurā dalības laiks ir 15 minūtes.

 

Lai saņemtu dalībnieka atšķirības zīmi un organizēti iestātos Grāmatu draugu ķēdē, dalībnieki 18. janvārī ir aicināti pulcēšanās vietās ierasties vismaz 45 minūtes iepriekš.

 

Pulcēšanās vietas pa posmiem ir šādas:

1. posma pulcēšanās vieta – Vērmanes dārzā;

2. posma pulcēšanās vieta – Latvijas Universitātē (ieeja no Arhitektu ielas);

3. posma pulcēšanās vieta – pie Latvijas Universitātes galvenās ieejas (ieeja no Raiņa bulvāra puses);

4. posma pulcēšanās vieta – Lielā ģilde (Amatu iela 6);

5. posma pulcēšanās vieta – Svētā Pētera baznīca;

6. posma pulcēšanās vieta – Rīgas Valsts 3.ģimnāzija (Grēcinieku iela 10);

7. posma pulcēšanās vieta – Rīgas Tehniskā universitāte;

8. posma pulcēšanās vieta – Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs.

 

Pie katras pulcēšanās vietas atradīsies norāde un akcijas koordinatori, kuri būs atpazīstami pēc īpaša “Rīga 2014” apģērba (dzeltenas šalles un cepures).

 

Katra grāmata, kas no rokas rokā tiks padota akcijā “Gaismas ceļš”, būs īpaši sagatavota – atputekļota un ievalcēta. Bibliotēkas īpaši sagatavotās grāmatas ir pietiekamā skaitā, lai akcija varētu norisināties vairākas stundas, tādēļ akcijas dalībniekiem savas grāmatas nav jāņem līdzi.

 

“Rīga 2014” partneris “Lattelecom” Vērmanes dārzā cienās ar siltu tēju. Pie telts būs pieejams “Lattelecom” bezmaksas Wi Fi ar tīkla nosaukumu “Lattelecom-free”. Ikviens būs aicināts iegriezties arī “Lipton” tējas punktos un padarīt dienu gaišāku baudot klasisko melno vai augļu tēju. “Lipton” tējas punkti atradīsies Vērmanes dārzā, Kaļķu ielas sākumā un pie Gaismas pils.

 

Strēlnieku laukumā būs izvietots “DanSukker” Tējas punkts, kur varēsit baudīt gan tēju ar cukuru, gan arī piparkūkas. Visos tējas punktos varēs sasildīties ar tēju bez maksas. Aicinām saģērbties atbilstoši laikapstākļiem, kas ļaus vispilnīgāk izbaudīt un piedalīties Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumos pilsētvidē.

 

Atgādinām, ka līdz 16. janvārim, ikviens, kurš līdz šim ir pieteicies Grāmatu draugu ķēdei, lūdzam apstiprināt savu dalību pa tālruni: 67037969, mobilo tālruni 29357445 vai e-pastu kede@riga2014.org, lai precizētu ierašanās laiku un vietu.

 

Tālruņa zvani tiks pieņemti katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00, kā arī jebkurā diennakts laikā ir iespējams nosūtīt e-pastu uz norādīto adresi.

 

Tie, kuri šobrīd vēlas reģistrēties, lūdzam nosūtīt pieteikumu uz e-pastu kede@riga2014.org, kurā jānorāda savs vārds, uzvārds, tālruņa numurs. Apstiprinot vai piesakot savu dalību akcijā, organizatori konkretizēs katra dalībnieka pulcēšanās vietu.

 

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums “Rīga 2014” sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. “Rīga 2014” programmas partneris ir “Lattelecom”, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.