Konkursa ietvaros bērni tika aicināti izstrādāt oriģinālu, interesantu un izglītojošu jauniešus un bērnus uzrunājošu interneta saturu, tādejādi paplašinot viņu zināšanas, attīstītu iztēli un radošās iespējas.

 

“Internets ir pārpildīts ar apšaubāmas kvalitātes saturu, kas parasti sniedz tikai īsu izklaides momentu, kuru jau pēc 5 minūtēm esam aizmirsuši. Pietrūkst oriģināla, izklaidējoša un izglītojoša satura tieši latviešu valodā. To atzina arī interneta lietotāju mūsu aptaujas respondenti: uz jautājumu – Vai Tevi apmierina internetā pieejamais saturs, 40% atbildēja, ka varētu būt labāks, un 11% teica, ka paši varētu radīt labāku saturu. Šiem 11% arī mēs ļāvām izpausties, piedaloties konkursā”, skaidro Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska.

 

“Internets vairs nav tikai īslaicīgas izklaides vai laika pavadīšanas rīks, bet lielisks palīgs izziņai, kā arī mācību procesam kopumā. Tieši bērni un jaunieši ir tie, kas mums visiem kopā var palīdzēt izveidot unikālu, informatīvi izglītojošu saturu latviešu valdoā, kas šai auditorijai ir noderīgs, aktuāls, kā arī redzes loku un zināšanas papildinošs,” norāda Edgars Strods, Lattelecom Interneta un balss biznesa daļas direktors.

 

Konkursā Eiropā pavisam tika iesniegti 1097 pieteikumi no 26 valstīm. Latvijā – 36 darbi, kurus bija radījuši vairāk nekā 70 jaunieši vecumā līdz 18 gadiem.

Latvijas žūrijas vērtējumā visvairāk punktus ieguva Amandas un Martas izveidotais YouTube kanāls “Ēd, Taisi un Baudi”, meitenes balvā saņems planšetdatorus no Lattelecom un iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas konkursā.

 

Apbalvošanas ceremonija norisināsies 6. decembrī Latvijas Universitātē Programmētāju dienas ietvaros. Parādīsim labākos iesniegtos darbus un aicināsim laureātus pastāstīt par savu ideju. Apbalvošanas ceremoniju būs iespējams vērot tiešraidē www.lu.lv/tiesraide

 

Konkurss tiek organizēts 23 ES dalībvalstīs, kā arī Norvēģijā, Islandē un Krievijā. Eiropas uzvarētājs tiks apbalvots Vispasaules Drošāka interneta dienā, 2014. gada 11. februārī, svinīgā ceremonijā Briselē.

 

No 9. decembra līdz 3. janvārim ikvienam tiks dota iespēja balsot par savu favorītu Eiropas konkursā “Labākais interneta saturs bērniem” – balso arī Tu: http://www.bestcontentaward.eu/winners

 

Vairāk par konkursu:

http://www.bestcontentaward.eu/home

http://www.drossinternets.lv/page/322