“Kultūra ir viens no virzītājspēkiem, kas nodrošina sabiedrības labklājību un ilgtspējīgu attīstību. Kultūra palīdz rast atbildes uz izaicinājumiem sabiedrībā, ekonomikā un vidē un saprast, kā uzrunāt dažādību. Savu sakņu izjūta un citu tautu kultūras un tradīciju izpratne bagātina dzīvi,” uzsver UNESCO LNK ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika.

 
Ar šo dienu UNESCO atgādina par vērtībām, kādas iespējams izprast, pateicoties kultūras daudzveidībai, un ar tās palīdzību aicina sabiedrības visā pasaulē izmantot ikvienu iespēju, lai arvien labāk prastu līdzāspastāvēt (live together) un veicināt izpratni vienai kultūrai par otru.

Svinot Starptautisko dienu “Kultūras daudzveidība dialogam un attīstībai”, UNESCO Asociēto skolu projekta dalībskolā Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā tiks rīkoti pasākumi, lai iepazītu citu valstu kultūras tradīcijas un izkoptu toleranta un izglītota cilvēka audzināšanu. 7. klašu skolēni apmeklēs Latvijas Azerbaidžānu kultūras centru “Odzzag”. Kinoseansā varēs noskatīsies video filmu, ko uzņēmuši skolas partneri UNESCO IITE projektā “Mācīšanās nākotnei” no Bulgārijas par tās tradīciju svinēt pavasara svētkus “Baba Marta”. Visu nedēļu skolēni pētīs dažādu valstu kultūras tradīcijas un sagatavos informatīvos plakātus. Savukārt 24. maijā skolā notiks koncerts “Kultūru festivāls”.

Vairāk informācijas par kultūras daudzveidību UNESCO LNK mājas lapā – http://www.unesco.lv/lv/