2013. gada 16. maijā plkst. 15.00 Latvijas Okupācijas muzeja pagaidu telpās (Rīgā, Raiņa bulvārī 7) plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus aicina uz tikšanos ar pasaulslaveno latviešu izcelsmes arhitektu Gunāru Birkertu.

 

G. Birkerts ir gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas arhitekts, gan arī Okupācijas muzeja rekonstrukcijas idejas autors. Pēdējos gados arhitekts ierodas Latvijā pāris reizes gadā, lai klātienē novērtētu savu projektu attīstību. Šīs vizītes laikā arhitekts piekritis tikties arī ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Žurnālistiem būs iespēja iztaujāt arhitektu par Latvijas valstij nozīmīgo celtņu tapšanas procesu, par šo ēku nozīmi Latvijas kultūrā. Tikšanos vadīs OMB valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs, kurš arī varēs pastāstīt par muzeja rekonstrukcijas aktualitātēm.

 

Vizītes Latvijā laikā Birkerts tiksies arī ar Okupācijas muzejs rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādātājiem SIA “Būvprojektu vadība” un Valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” pārstāvjiem.

 

G. Birkerts dzimis Latvijā 1925. gada 17. janvārī. Šogad viņš ticis nominēts Amerikas Arhitektu institūta Zelta medaļai 2013, iekļūstot šīs prestižās balvas kandidātu finālā.

 

Papildu informācija:

Latvijas Okupācijas muzeja

sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālr.: 67229244