Semināra darba kārtība:
• Oxford University Press (www.oup.com/online) datubāzu Grove Art Online, Grove Music Online, Oxford Handbooks Online, Oxford Scholarship Online, Oxford Reference raksturojums, to resursi un informācijas izguve
• Datubāzu izmēģinājuma rezultāti un to analīze
• Kafijas pauze
• Datubāzu aktualitātes
• Jautājumi, atbildes

 

Grove Art Online – pasaules vizuālās mākslas un lietišķās mākslas publikācijas no senajiem laikiem līdz mūsdienām tādās nozarēs kā glezniecība, tēlniecība, arhitektūra, keramika, tekstils, stikls, interjēra dizains, fotogrāfija u.c.

 

Grove Music Online – visaptverošas un autoritatīvas visu mūzikas žanru publikācijas  no to pirmssākumiem līdz mūsdienām.

 

Oxford Handbooks Online – piekļuve vairāk nekā 350 izdevumu nosaukumu pilnteksta publikācijām tādās nozarēs kā arheoloģija, bizness un vadība, klasiskie pētījumi, kriminoloģija, krimināltiesības, ekonomika, finanses, vēsture, likumdošana, valodniecība, literatūra, mūzika, filozofija, politikas zinātne, psiholoģija, reliģija u.c.

 

Oxford Scholarship Online – plaša un apjomīga datubāzes, kas nodrošina ātru un ērtu piekļuvi vairāk nekā 8000 augsta līmeņa Oksfordas akadēmisko monogrāfiju pilntekstiem 20 zinātņu nozarēs.  Katru gadu tiek pievienoti ap 500 jaunu izdevumu.

 

Oxford Reference Online –  2012. gadā notika datubāzes pāreja uz jaunu saskarni un funkcionalitāti, kas nodrošina piekļuvi vairāk nekā 200 pilnībā indeksētām uzziņu izdevumu publikācijām, vārdnīcām un citiem izdevumiem,  tostarp pasaulē plaši pazīstamās Oxford Companions sērijas izdevumiem.

 

Prezentācija notiek angļu valodā, to vada Marzena Giers-Fidler (OUP Product Trainer)

 

Kontaktinformācija:

Agrita Sagalajeva
Projekta “Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām” koordinatore
Tālr.: 67844896; 29713449
E-pasts: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv