Publiskā bibliotēka “pēc noklusējuma” ir vietējā vēsturiskā, garīgā un intelektuālā mantojuma vācēja un uzkrājēja. Bibliotēku nedēļas laikā gan pašā RCB, gan tās filiālbibliotēkās būs iespēja iepazīties ar dažādu Rīgas apkaimju un vietējo kopienu kultūras dzīvei un ievērojamām personībām veltītiem materiāliem, kā arī dažādām novadpētnieciska rakstura datubāzēm.

 

Tiks rīkotas ekskursijas un saviesīgi kaimiņu pasākumi vietējiem iedzīvotājiem un viesiem, piemēram, RCB Grīziņkalna filiālbibliotēka piedāvā ekskursiju pa Vārnu un Krāsotāju ielām kopā ar vēsturnieku Voldemāru Eihenbaumu, RCB filiālbibliotēka “Rēzna” – pa Latgales priekšpilsētas kultūrvēsturiskajām vietām, RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēka – pastaigu pa bibliotēkas tuvāko apkaimi ar spēlēm un radošām aktivitātēm bērniem 

 

Vairākās filiālbibliotēkās tiks rīkoti tematiski pasākumi un fotoizstādes par interesantākajām apkaimes vietām, kuru veidošanā tiek lūgti iesaistīties arī vietējie iedzīvotāji – gan pieaugušie, gan bērni. 

 

Atvērto durvju dienas, ekskursijas un izstādes būs veltītas arī pašas bibliotēkas kā kultūrvēsturiska fenomena iepazīšanai. Savu 90. jubileju šogad svin RCB Grīziņkalna filiālbibliotēka – viena no vecākajām Rīgas publiskajām bibliotēkām.

 

Tradicionāli Bibliotēku nedēļas laikā tiek rīkotas tikšanās ar interesantiem un populāriem cilvēkiem. RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme” viesosies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane. Aicinām uz tikšanos pasākumiem arī ar rakstniekiem Vitu Štelmaheri, Ilzi Liliānu Milleri, Juri Zvirgzdiņu, Noru Ikstenu, tulkotāju Daci Meieri, LTV Panorāmas žurnālisti Maiju Miglu, bērnu grāmatu ilustratori Jekaterinu Beļajevu, folkloristi Andu Ābeli, apgāda „Zvaigzne ABC”pārstāvjiem un citiem cienījamiem cilvēkiem. RCB ārējais apkalpošanas punkts Dienas aprūpes centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem rīko tematisku pasākumu “Armēņu kultūra un tradīcijas”, kurā piedalīsies Rīgas Armēņu kopienas priekšsēdētājs Aleksandrs Geronjans.

 

Bibliotēku nedēļa, kā vienmēr, solās būt rosīga un daudzkrāsaina. RCB un filiālbibliotēkas lasītājiem būs atvērtas arī 24. aprīlī, mēneša pēdējā trešdienā, kas parasti ir Spodrības diena!

 

Pilna Bibliotēku nedēļas programma drīzumā būs lasāma mūsu mājaslapā www.rcb.lv.