E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

 

Šogad e-prasmju nedēļā īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešiem un to karjeras iespējām saistībā ar e-prasmēm un IKT specialitātēm, digitālajām prasmēm nodarbinātībai, kā arī e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikro uzņēmumiem. Valkas novada Centrālajā bibliotēkā (Valkā, Rīgas ielā 22) 18., 19. un 20. martā būs iespēja skatīties tiešraides no Rīgas, kuras nodrošina A/S RIX Technologies, bet 21.martā paredzētas nodarbības par bibliotēkā pieejamiem bezmaksas e-resursiem un viedtālruņu iespējām.

 

18.marts

 

10:00-12:30 Tiešraide E-prasmju nedēļas atklāšanas pasākums – diskusija “IKT prasmes Latvijas ekonomiskai izaugsmei un nodarbinātībai: politikas veidotāju diskusija”

 

14.00-16.00 Tiešraide. Interaktīva pārraide – diskusija jauniešiem “Jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū”

 

Diskusijā paredzēts stāstīt par jauniešu IKT zināšanu pilnveidi un iesaisti darba tirgū, jaunieši tiks informēti par jauno e-pakalpojumu “Vienotā pieteikšanās augstskolās”, kā arī IKT nozares profesionāļi, jauniešu organizācijas un paši jaunieši diskutēs par IKT nozīmi profesijas izvēlē.

 

19.marts

Konference – tiešraide “Digitālais piedzīvojums”

 

Tiešraides mērķis ir interesantā veidā iepazīstināt iedzīvotājus ar dažādām noderīgām e-iespējām un jauniem e-pakalpojumiem, kas ikvienam noderēs gan pavadot brīvo laiku, ceļojot un iepērkoties, gan uzņēmējiem, īstenojot komercdarbību.

 

Valsts zemes dienests tiešraidē piedāvās “pārgājienu” pa Latvijas nekustamajiem īpašumiem – būs iespēja uzzināt interesantus faktus par dažādiem zināmiem īpašumiem (lielākā ēka pēc platības, augstākā ēka pēc stāvu skaita, visdārgākā zeme, cik vērtīgi ir visi Latvijas īpašumi kopā, visgarākā adrese u.tml.), kā arī par iespējām, kur un kā šādu informāciju uzzināt.

 

20.marts

 

Tiešraide. Seminārs mazajiem un mikro uzņēmumiem “MMU digitālā vide”

Semināra mērķis ir iepazīstināt mazos un mikro uzņēmumus ar speciāli MMU auditorijai paredzētu projektu un apmācību programmām un pastāstītu par dažādam mazajiem un mikro komersantiem aktuālām tēmām.

 

Interneta Mārketinga Asociācijas tiešsaistes vebinārs – Modernā patērētāja paradumi un mobilā mārketinga attīstības tendences.

 

Vēl pirms 10 gadiem mēs informāciju meklējām un lēmumu pieņēmām veikalā pie letes. Šodien ikviens no mums pārbauda daudzus informatīvos resursus pirms lēmuma pieņemšanas par kādas preces vai pakalpojuma iegādi. Portatīvajos datoros informāciju meklējam Google, lasām komentārus, pētām piedāvājumus, prasām draugu viedokļus, ietekmējamies no TV un Radio reklāmām, sastrēgumos un sabiedriskajos transportos lasām informāciju mobilajā tālrunī. Informācija, Informācija, Informācija.

 

Tādēļ 20.marta tiešsaites webinārā IMA pārstāvji kopā ar Google AdWords Latvijas komandas speciālistiem no Dublinas runās par modernā patērētāja lēmuma pieņemšanas paradumiem un mobilā mārketinga lomu sarežģītajā lēmuma pieņemšanas procesā.

 

LU Datorikas fakultātes atvērto durvju diena tiešraidē.

 

21.martā

 

“Iepazīsti un izmanto bezmaksas e-resursus bibliotēkā”

 

Piedāvājam nodarbības par e-resursiem, ko bibliotēkā var izmantot bez maksas. Tie noderēs gan mācību, gan pētniecisko darbu veikšanā, gan arī mīklu minētājiem. Grupām lūgums pieteikties iepriekš pa tālruni 64722965.

 

Datu bāze “Laikrakstu bibliotēka” vietnē www.news.lv

 

Publikācijas no vairāk nekā 50 dažādu nosaukumu laikrakstiem, pat no 20 gadu sena arhīva. Pieejama arī Normatīvo aktu Informācijas sistēmas LATLEX sadaļa “Likumi”.

 

Datu bāze “Letonika”. Latviskā uzziņu un tulkošanas sistēma letonika.lv ir interneta vietne, kur tiek publicēti vērtīgi enciklopēdiski, uzziņu un tulkošanas resursi par Latviju.

 

Bibliotēku elektroniskais katalogs.

  • Kā meklēt katalogā.
  • Iespēja izveidot savu lietotāja kontu un pašam pagarināt, rezervēt sev nepieciešamo literatūru ārpus bibliotēkas.

 

Viedtālruņi, to tehniskās iespējas

  • Viedtālruņu operētājsistēmas
  • Mobilais internets
  • Aplikācijas

 

E- prasmju nedēļas konkursi. Piedalies un saņem balvas!

 

Tildes Birojs aicina pārbaudīt latviešu valodas zināšanas

 

Cik labi mēs zinām latviešu valodas gramatiku? Vai pareizi ir “zinām latviešu valodas gramatiku” vai “zinam latviešu valodas gramatiku”?

 

Pārbaudi savas latviešu valodas gramatikas zināšanas, aizpildot testu www.tilde.lv/zinasanu-parbaude. Atbildi uz 10 jautājumiem, izvēloties kādu no piedāvātajiem atbilžu variantiem. Ja saņemsi augstāko novērtējumu (10), varēsi reģistrēties izlozei un, iespējams, laimēt balvu – Tildes Biroju mājai!

 

Runājošās pasakas – aktivitāte jaunākajiem E-prasmju nedēļas dalībniekiem

Viens no jaunākajiem sabiedrības Tilde projektiem ir tapis sadarbībā ar Jūrmalas Alternatīvo skolu – digitāls mācību līdzeklis valodu un sociālo zinību apguvei pirmsskolas vecuma bērniem un sākumskolas skolēniem “Runājošās pasakas”. Pasakas paver ikvienam jaunu iespēju, kā apgūt angļu, latviešu un krievu valodu un rosina domāt par tajās paustajām vērtībām.

 

E-prasmju nedēļas laikā visi interesenti aicināti izmēģināt spēkus Runājošo pasaku uzdevumos un rakstīt savas virtuālās esejas, par paveikto saņemot diplomus. Darbus gaidīsim pa e-pastu letonika@tilde.lv. Žūrija izvērtēs saņemtās esejas un 3 labāko darbu autoriem piešķirs balvas.

 

Atvērto durvju dienas un konkurss portālā letonika.lv

 

Letonika.lv (www.letonika.lv) ir uzticams ceļvedis Latvijas kultūrā un vēsturē un izcils informācijas avots par dabu, valodu un literatūru. Iepriecinot mūsu lasītājus, visu nedēļu portāls būs atvērts un pieejams ikvienam bez maksas – sekojiet līdzi jaunumiem portālā.

 

Kā katru gadu arī šogad letonika.lv piedalās E-prasmju nedēļā ar interesantu aktivitāti. Konkurss letonika.lv lasītājiem tiek rīkots sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru, un tas būs aizraujošs visu vecumu bibliotēku apmeklētājiem – kā skolēniem, tā vecāka gadagājuma ļaudīm.

 

Visa informācija par nedēļas aktivitātēm Latvijā atrodama vietnē www.eprasmes.lv

 

Papildu informācija:

Līga Rozīte

Valkas novada Centrālās bibliotēkas

Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālr.: 64722965