H.Franks ir daudzu balvu laureāts, kā arī 2012. gadā viņam tika piešķirs Ludzas novada Goda pilsoņa apbalvojums. Visās tikšanās reizēs ar skatītājiem vai intervijās presei H.Franks piemin to, ka ir dzimis Ludzā, tādejādi nesot pasaulē pilsētas vārdu. Vienā no intervijām presei mākslinieks atzīstas: “Sapņos es varu pateikt, kur Ludzā atrodas katrs akmens”.

 

Hercs Franks ir viens no latviešu poētiskā dokumentālā kino tradīcijas radītājiem, bijis žurnālists, lektors, reklāmas mākslinieks. Ir strādājis Latvijas periodisko izdevumu redakcijās, kā arī “Rīgas telefilma”, Rīgas kinostudijas fotocehā. 1961. gadā kopā ar režisoru Ivaru Kraulīti un operatoru Uldi Braunu uzņēma leģendāro filmu “Baltie zvani”, kuru pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Klermonferānas festivālā (Francija) kinokritiķi iekļāva pasaules visu laiku labāko 100 īsfilmu sarakstā. Bet par savu vizītkarti H.Franks uzskata filmu “Vecāks par 10 minūtēm” (1978.,operators Juris Podnieks) kura ir iekļauta pasaules dokumentālo filmu šedevru sarakstā, Latvijas Kultūras Kanonā un ir kļuvusi par hrestomātisku filmu studentiem.

 

Ludzas bibliotēkā ir piejamas arī divas H.Franka grāmatas “Ptolomeja karte” (krievu valodā) un “Uz sliekšņa atskaties”, kā arī citi materiāli par mākslinieka dzīvi un daiļradi.