Ar novada domes finansējumu izremontētā telpa bibliotēkas un pagasta pārvaldes ēkas pašā vidū tagad kalpos kā vieta, kur bibliotēkas apmeklētājiem tikties dažādos literāros pasākumos, radošās nodarbībās, izstādēs.

Jaunā pasākumu telpa tiek atklāta ar pagājušā gada Ventspils pilsētas foto konkursa divu godalgoto vietu ieguvējas Sandras Feldmanes fotoizstādi “Pie smukās kaimiņienes”.

Arī pirmais pasākums jaunajā telpā ir saistīts ar atvēršanu – tiek atvērta rakstnieces Noras Ikstenas grāmata “Vīrs zilajā lietusmētelītī”. Grāmata ir stāsts par skolotāju un skolnieci, kas pamatā balstīts uz autores personīgo pieredzi un rakstnieka Dzintara Soduma (1922-2008) biogrāfijas faktiem.

Nora Ikstena ir joprojām Latvijā vēl pilnībā nenovērtētā rakstnieka Dzintara Soduma literārā arhīva mantotāja un par savu pienākumu uzskata rakstnieka daiļradi un mantojumu darīt zināmu plašākam cilvēku lokam. “Un šis pienākums gandarī”, – saka Nora, – “Manā literārajā dzīvē viņam ir neaizvietojama vieta. Ja man būtu jāformulē Soduma vieta mūsu kultūrā, es teiktu – tāds novators latviešu literatūrā, kāds ir Sodums, līdzinieku viņam nav. Gan sākot ar moderno dzeju un prozas vēstījumu, kas ir dokumentāls un lakonisks, gan beidzot ar viņa tulkojumiem”.

Līdz ar grāmatas “Vīrs zilajā lietusmētelītī” iznākšanu mums ir iespēja ieskatīties arī pašas autores radošajā biogrāfijā, kur līdzās mīlestības un esamības dokumentācijai atrodamas liecības par to, kā jaunā autore Ikstena kļuvusi par rakstnieci Ikstenu.

Tikšanās ar autori notiek Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstītā Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta “Atvērsim grāmatu” ietvaros.