Tikšanās reizē tika diskutēts par Paulu Koelju bestselleru “Alķīmiķis”. Bibliotēkas darbinieki sagatavoja informāciju par rakstnieka biogrāfiju, daiļradi, kā arī sakārtoja grāmatu izstādi ar Koelju darbiem. Tāpat You Toube tika skatīti fragmenti no Koelju teiktā par cilvēka dzīves jēgu, tā esamību. Tikšanās reizē kluba dalībnieki izteica savas domas, emocijas par Koelju darbu “Alķīmiķis”, kā arī mēģināja vilkt paralēles ar situācijām savā dzīvē. Jo vairākums autora izteicienu izsauc filozofiskas pārdomas. Piemēram: “Ja tu kaut ko vēlies, visa pasule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu” vai arī “Dzīvi veido gan lieli, gan mazi brīnumi. Nekas nav apnicīgs, jo viss nepārtraukti mainās. Ne jau pasaule ir garlaicīga, bet veids, kādā mēs skatāmies uz to” kā arī citas. Kluba dalībnieki secināja, ka pats Koelju ir ļoti noslēpumaina, fascinējoša būtne, viss viņa dzīvē notiek zīmēs, var būt tāpēc viņa darbi ir aizraujoši, interesanti un cilvēkam tuvi. Kluba dalībnieki izteica vēlmi uzzināt ko vairāk par Paulu Koelju personu un tāpēc jau diskusijas laikā izveidojās rinda uz grāmatu, kurā pats autors stāsta par sevi un savu dzīvi. Daži kluba dalībnieki Koelju darbus nebija lasījuši, bet pēc sarunas ieinteresējās un bija dzirdami atzinumi, ka lasīs ne tikai “Alķīmiķi” bet arī citus autora darbus.

Kluba dalībniekiem bija dots mājas darbs – atbildēt uz desmit jautājumiem. Jautājumi bija dažādi. Piemēram: “Vai patika grāmata?(jā/nē, kāpēc)”; “Kur Jūs ņēmāt grāmatu?”, “Vai Jūs ieteiktu šo grāmatu lasīt saviem draugiem un paziņām?”.

  

Projekta “Eiropas lasītāju klubs” realizācijā  piedalās dažādas organizācijas no Lietuvas, Polijas, Lilebritānijas, Itālijas, Turcijas. Projekta ietvaros katrā partnervalstī tika izveidoti lasītāju klubi. To dalībniekiem ir uzdevums divu gadu garumā lasīt un diskutēt par trim grāmatām. Kā pirmā bija izvēlēta Antuana de Sent Ekziperī “Mazais princis”, otrā ir Paolo Koelju “Alķīmikis” un trešā – Džonotana Svifta “Gulivera ceļojumi” pirmā daļa.

Informāciju par kluba darbu Ludzas bibliotēkā var meklēt www.ludzasbiblio.lv, savukārt pārējās projekta partnervalstīs www.readerclubs.org