2012. gada 24. oktobrī plkst. 15:00, Birojnīcā (Rīgā, Berga Bazārā) aicinām grāmatu izdevējus, autorus, bibliotēku pārstāvjus un citus nozares speciālistus tikties seminārā, lai pārrunātu digitālo grāmatu attīstību Latvijā.

 

Pasaulē notiek strauja digitālo grāmatu nozares attīstība, kuras temps mērāms mēnešos, ne gados. Kādas ir pasaules tendences un to radītās iespējas un izaicinājumi izdevniecībām un autoriem Latvijā? Kāds ir vietējais piedāvājums lasītajiem, izdevējiem un autoriem? Vai ir pieprasījums un vai tas interesē un motivē digitālā satura radītājus?

 

Guntis Stirna no eGrāmata pastāstīs par e-lasīšanas un tirgus tendencēm ASV, Eiropā un citur pasaulē. Edgars Ivanovs no eGrāmata iepazīstinās ar digitālā satura izplatīšanas platformas iespējām. Latvijas Grāmatizdevēju asociācija pastāstīs par izdevēju skatījumu uz digitālo grāmatu vietu izdevēju biznesā. Uldis Zariņš no Latvijas Nacionālās bibliotēkas runās par bibliotēku darbību un izaicinājumiem saistībā ar e-grāmatu izsniegšanu bibliotēkās. Ceram redzēt arī kādu autoru, kurš varētu pastāstīt savu skatījumu uz literatūras digitalizāciju.

 

Par eGrāmata.lv

 

eGrāmata.lv ir platforma izdevēju un autoru radīta satura kopīgai digitālai izdošanai, izplatīšanai un pārdošanai. eGrāmata.lv ir izveidota, lai nodrošinātu digitāla satura nogādāšanu pēc iespējas plašākam individuālo un institucionālo latviešu valodas lasītāju lokam.

 

eGrāmata.lv izmanto modernu tehnoloģiju, kas ļauj lasītājam dažādos veidos pārlūkot un meklēt veikalā izliktās grāmatas, skatīt izdevēja noteiktu daļu no izdevuma pirms pirkšanas, iegādāties un tūlīt lejupielādēt un lasīt e-grāmatas uz klēpjdatoriem, grāmatdatoriem un viedtālruņiem.