Būs iespēja tikties ar rakstnieci Ingunu Baueri, lai vairāk uzzinātu par latviešu literatūras klasiķu likteņiem, interesanta tikšanās solās būt arī ar iemīļoto rakstnieku Māri Runguli. Vismazākos lasītājus Evija Gulbe iepazīstinās ar grāmatas “Koko un Riko” varoņiem, bet par palaidnību karali Jāni B. stāstīs rakstniece Ruta Skrebele. Visiem fantāzijas literatūras cienītājiem būs saistoša tikšanās ar jauno un talantīgo rakstnieci Lauru Dreiži. Atmiņās un jautros notikumos par ceļojumu uz Pekinu dalīsies aktrise un rakstniece Ilona Balode un mūziķis Rolands Ūdris. Kā interesanti izmantot papīru, pastāstīs Gunta Treimane, bet konservēšanas noslēpumus atklās kulinārijas speciāliste un žurnāliste Iveta Galēja un Juris Galējs.

Vērtīga un noderīga tikšanās būs pirmsskolas pedagogiem un vecākiem par to, kā izmantot mācību komplekta “Raibā pasaule” elektronisko interaktīvo grāmatu (CD). Pamatskolas un vidusskolas pedagogi un vecāki tiek aicināti uz informatīvu semināru par Zvaigzne ABC interaktīvajiem mācību materiāliem ķīmijā, fizikā un matemātikā.

Šogad jaunums svētku dalībniekiem ir orientēšanās un erudīcijas sacensības “Kā Nezinītis gudrību meklēja”, kas norisināsies dažādās vecuma grupās.

Paldies visiem aktīvajiem un atsaucīgajiem balvēniešiem par laiku un ieguldīto darbu, lai skaistie svētki vārētu notikt.

 

Pagājušajā gadā Grāmatu svētkos Balvos viesojās dzejniece Olga Lisovska, rakstnieces Anna Skaidrīte Gailīte, Monika Zīle, Dace Judina, Ieva Samauska, rakstnieks Jānis Ūdris, dabas pazinējs Māris Olte,  aktrise Akvelīna Līvmane un māksliniece Agija Staka.

 

Grāmatu svētki Balvos notiek sadarbībā ar Apgādu Zvaigzne ABC.