Georgijs Prjahins ir žurnālists, rakstnieks, vairāku literāro prēmiju laureāts. Perestroikas gados ir bijis Mihaila Gorbačova referents. Ir Raisas Gorbačovas grāmatas “Es ceru” līdzautors. Kopš 2008. gadā ir izdevniecības “Hudožestvennaja literatura” vadītājs.

 

Šīs Krievijas visvecākās izdevniecības grāmatas no sērijām “Klasiķi un laikabiedri”, “Pasaules literatūras bibliotēka”, kurā ietilpa 200 (!) sējumi, kā arī žurnāli “Roman-gazeta” ir bijuši katrā mājā. Arī mūsdienās, kad grāmatu plaukti ir pilni ar visādu lasāmvielu un primitīvu izklaides pseidoliteratūru, izdevniecība uzskata, ka tās galvenais mērķis ir grāmatu kultūras un klasiskā kultūras mantojuma saglabāšana.

 

Pašlaik izdevniecībā top grandiozs projekts “NVS valstu literatūru bibliotēka”. Tiek plānots izlaist 60 sējumus – puse no tiem jau ir izdota. Georgijs Prjahins labprāt vēlētos iepazīstināt Krievijas lasītājus arī ar Baltijas valstu literātu darbiem.

 

Georgijs Prjahins ir arī lielisks sarunu biedrs. Tikšanās reizē Rīgā tiks apspriesti aktuāli temati:

  • Drukātās grāmatas un internets. Vai drukātā grāmata izzudīs digitālo grāmatu uzplaukuma rezultātā?
  • Kāpēc bērni nelasa? Kā var iepotēt mīlestību uz literatūru?
  • Kas ir literatūra mūsdienās: ierocis vai zāļu līdzeklis?

 

Uz tikšanos Rīgā tiek aicināti žurnālisti, filologi, skolotāji, studenti, pasniedzēji, literāro apvienību, grāmatu apgādu, bibliotēku, grāmatu tīklu pārstāvji un vienkārši interesenti, kam patīk literatūra.

 

Tikšanās notiks 30. oktobrī, otrdien, plkst. 17, viesnīcas “Avalon” konferenču zālē (Kalēju ielā 70). Sākums plkst. 17.00. Ieeja brīva.

 

Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija pa e-pastu: format.a3.latvia@gmail.com.

 

http://www.format-a3.ru/announces/70.html