Brauciena dalībnieki bija gados jauni cilvēki, kuri darbu bibliotēkā uzsākuši salīdzinoši nesen, tomēr jau sevi pierādījuši kā apzinīgi un motivēti darbinieki un pārstāvēja dažādas bibliotēkas nodaļas, ieskaitot, Reto grāmatu, Informācijas, Restaurācijas u.c. nodaļas.

 

Septiņi Ārzemju literatūras bibliotēkas pārstāvji no Maskavas Rīgā tikās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas izpilddirektori Dzintru Mukāni un attiecīgo nodaļu vadību, lai pārrunātu tēmas, kas saistītas ar bibliotēku Latvijā un Krievijā darbu un aktuālajiem jautājumiem. Viesi apmeklēja arī Kr.Barona un Jūrmalas Pilsētas muzeju, viesojās Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros. Bibliotēkas pārstāvjiem bija dota iespēja apmeklēt jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Gaismas pils” ēku, iepazīties ar tās būvniecības procesu un gūt ieskatu, kādas izskatīsies lasītāju zāles, grāmatu krātuves un citas telpas.

 

Latvijas vēstniecība Maskavā pateicas visām Latvijas institūcijām, kas iesaistījās vizītes veiksmīgā norisē. Šis ir kārtējais pozitīvais solis Latvijas Krievijas kultūras attiecību nostiprināšanā.

 

Krievijas Ārzemju literatūras bibliotēkas pārstāvju brauciens uz Latviju norisinājās Ārzemju literatūras bibliotēkas 90-gades atzīmēšanas ietvaros. Vizīte notika ar P.Avena labdarības fonda “Pokoļeņije” atbalstu.