2012. gada 11. oktobrī Ancē atvērs mūsu novada rakstnieces, dzejnieces, tulkotājas un vēsturnieces Laimdotas Sēles divas jaunākās grāmatas –  “Ventspils rūķi un viņu draugi” un “Poga ar sudraba rozi”.

 

Ances pamatskolā pkst.14.00 rakstniece Laimdota Sēle kopā ar jaunāko klašu skolēniem atvērs grāmatas Ventspils rūķi un viņu draugi lappuses. Bērni sagaidīs autori ar saviem zīmējumiem, kas tapuši konkursā “Ventspils rūķi un Ances rūķi”.

Ventspils rūķi un viņu draugi ir rakstnieces Laimdotas Sēles pirmā grāmata bērniem, kas ieved mūs brīnumainā pasaku pasaulē, kurā mājo labsirdīgais rūķītis Kordēlijs Monetāriuss, saukts par Kriņģelīti, ar saviem draugiem – gudro žurku Umbertīni, runci Plukatiņu, jūras rūķi Zuvitiņu, kovārnēnu Kārluci, grāmatu gariņu Ernestiņu un citiem. Un izrādās – dzīvo viņi tepat Ventspilī – Tirgus laukumā, ostmalā, bibliotēkā, Livonijas ordeņa pilī, Piejūras brīvdabas muzejā, citviet Ventspilī. Grāmatā iekļautās divpadsmit pasakas rosina aizdomāties par labestību, mīļumu, draudzību – mūžīgām vērtībām, kuras nepieciešamas ikvienam.

Plkst.15.30 Ances pagasta bibliotēkā ar Laimdotu Sēli tiksies pieaugušie lasītāji un bibliotēkas interešu klubiņa “Dažādības” dalībnieki, lai atvērtu autores jaunāko grāmatu – aizraujošo, romantisko detektīvromānu “Poga ar sudraba rozi”.

Grāmatu atvēršanas svētki notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas projektu konkursā atbalstītā Ventspils bibliotēkas projekta “Atvērsim grāmatu” ietvaros.