Pēc Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas no 8.-23.oktobra ES Mājā būs skatāma izstāde par Andreju Eglīti, kā arī par Brīvības un Tēvzemes tēmu Eiropas dzejā. Izstāde atvērta ikvienam interesentam, tās laikā izstādes apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Zigurda Vidiņa dokumentālo filmu “Nezūdība”, kā arī aplūkot Misiņa bibliotēkas materiālus par Andreju Eglīti. Savukārt 19. oktobrī ES Mājā norisināsies dzejas pēcpusdiena, kurā literatūrzinātniece Dzidra Vārdaune ar īsu retrospekciju iezīmēs Andreja Eglīša dzīvi, bet Andreja Eglīša dzeju lasīs Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas skolēni. 21. oktobrī piemiņas pasākumu virkne plānota Ļaudonā, kur Eiropas Parlamenta deputāte pasniegs balvas skolēnu jaunrades konkursa, kas veltīts Andrejam Eglītim, laureātiem.

 

“Latvijai ir spēks – un tas ir mūsu cilvēkos, mūsu valodā, mūsu unikālajā dzīvesziņā. Šo spēku Andrejs Eglītis savas dzīves laikā spēja glabāt, ar to dalīties, vairojot to gan trimdā dzīvodams, gan atgriezies mājās, Latvijā. Es ceru, ka šie pasākumi ļaus par Andreju Eglīti un viņa daiļradi uzzināt vairāk, godināt viņa piemiņu un atcerēties par to, ka ikviena mūsu uzdevums ir cienīt savu valsti un atbalstīt to savos darbos, kā to savas dzīves laikā veica Andrejs Eglītis,” stāsta Inese Vaidere.

 

Izstāde ir atvērta apmeklētājiem ES Mājas 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28, katru dienu no 10:00 līdz 17:00, bet Dzejas pēcpusdiena notiks 19. oktobrī plkst.16:00.

 

Laipni aicinām visus interesentus!