Saskaņā ar akcijas Nolikumu, lai iegūtu akcijas galvenās balvas, bibliotēkas tiks vērtētas pa reģioniem. Savukārt katrai bibliotēkai ir dota iespēja par katriem nodotiem 500 kg makulatūras dāvanā saņemt 2,5 kg papīrfabrikā “Līgatne” ražota papīra.

 

Pašreiz, kad līdz akcijas beigām atlicis viens mēnesis, no bibliotēkām – akcijas dalībniecēm – kopā Līgatnē nogādātas vairāk kā 65 tonnas makulatūras (65393,50 kg). Vislielāko aktivitāti parādījušas Vidzemes bibliotēkas, kopā savācot 28837,50 kg makulatūras. Vidzemei seko Zemgales bibliotēkas – savākti 16579 kg, ne tik aktīvas ir Latgales (11242 kg) un Kurzemes (8735 kg) bibliotēkas.

 

Lai saglabātu intrigu līdz pat akcijas beigām, pagaidām precīzi dati par vadošajām bibliotēkām katrā no reģioniem netiek nosaukti. Tomēr vadošo trijotni, kas šobrīd pretendē uz reģiona galveno balvu – fotoaparātu un kliņģeri –nododam atklātībai (norādītas alfabētiskā secībē, nevis pēc rezultāta):

 

Vidzemē:

  • A.Upīša Skrīveru bibliotēka, Kalsnavas pagasta bibliotēka, Madonas novada bibliotēka;

 

Zemgalē:

  • Jelgavas Zinātniskā bibliotēka, Pilsrundāles bibliotēka, Valles bibliotēka;

 

Latgalē:

  • Antūžu bibliotēka, Balvu Centrālā bibliotēka, Felicianovas bibliotēka;

 

Kurzemē:

  • Kuldīgas galvenā bibliotēka, Rāvas bibliotēka, Rojas novada bibliotēka.

 

“Bibliotēku aktivitāte šajā akcijā ir pārsteidzoša, un šobrīd, tuvojoties akcijas noslēgumam, tā tikai palielinās. Vēl pieteikušās un gaida rindā uz makulatūras izvešanu 28 bibliotēkas, to skaitā arī tādas, no kurā makulatūru izvedīsim atkārtoti,” informē Silvija Maklakova, SIA “Papīrfabrika “Līgatne”” makulatūras savākšanas sistēmas klientu apkalpošanas vadītāja.

 

“Trešais tēva dēls” novēl veiksmi ikvienai bibliotēkai, kas kopā ar saviem atbalstītājiem iesaistījusies makulatūras akcijā “Bibliotēka man, es bibliotēkai”!