Biedrības “National Geographic” oficiālais izdevums “National Geographic” tiek izdots kopš 1888. gada, tas visā pasaulē pazīstams ar izvērstiem aprakstiem dažādās nozarēs – dabas zinātnēs, tehnoloģijās un pasaules tautu kultūrās. Līdz šim žurnāls iznāca 33 valodās, bet jau no septembra beigām šo skaitu papildinās izdevums latviešu valodā. Par godu šim notikumam, Latvijas Universitātē notiks vairāki “National Geographic Latvija” organizēti pasākumi.

Pasākumu ietvaros organizētā izstāde “National Geographic – ienes pasauli Tavās mājās” sniedz iespēju atskatīties uz vēsturiskiem pasaules notikumiem, ļaujot novērtēt pasaules un civilizācijas attīstību laika posmā no 20. gadsimta sākuma līdz mūsdienām.

Izstādē apskatāmi unikāli žurnāla eksemplāri no LU Bibliotēkas krājuma sākot ar 1915. gadu. Šie izdevumi ir īpaši ar tā laika ceļojumu aprakstiem un melnbaltajām fotogrāfijām, kā arī krāsainiem zīmējumiem. Interesentiem būs iespēja izsekot līdz žurnāla “National Geographic” vizuālajām pārmaiņām, un aplūkot dažādus interesantus žurnāla elementus un pielikumus – vinila plati, kartes, hologrammu u.c.

Fotogrāfiju un  žurnālu izstāde būs skatāma līdz 13. oktobrim.

Saistītās ziņas
Latvijas Universitātē ar vieslekciju uzstāsies National Geographic viceprezidents Terenss Adamsons