2012. gada 27. septembrī plkst. 15.00 Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā (Rīgā, Tērbatas ielā 75) cikla “Ko lasa bibliotēku nozares speciālisti” jaunās sezonas pirmajā pasākumā “Domāšanas un nedomāšanas grāmatas” viesosies Anda Baklāne.

Par sevi un saviem lasīšanas ieradumiem Anda saka tā: “Esmu no tiem cilvēkiem, kuru biogrāfiju var uzrakstīt arī kā izlasītās literatūras sarakstu. Vairākkārt bijis tā, ka kāda autora idejas liek ieraudzīt pasauli pilnīgi jaunā gaismā un turpina ietekmēt vairāku gadu garumā, iedvesmojot jaunām iecerēm.

Bibliotēka simbolizē un iemieso divas lietas, kas mani ārkārtīgi fascinē: pirmkārt, bezgalīgo domu un fantāzijas realitāti, otrkārt, kārtību vai vismaz centienus sakārtot pasaules zināšanas.”

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Anda strādā kopš 2008. gada, šobrīd vienlaikus Sociālo zinātņu un Stratēģiskās attīstības nodaļās. Anda ir studējusi LU Vēstures un filozofijas fakultātē, kur ieguvusi maģistra grādu filozofijā. Līdztekus darbam bibliotēkā nodarbojas arī ar literatūras kritiku un tulkošanu, ir aktīva sava viedokļa paudēja dažādās sociālajos tīklos notiekošās aktuālās diskusijās.

Pasākuma laikā, kā jau ierasts, būs iespēja iepazīties ar grāmatām, kas mūsu kolēģi Andu iedvesmojušas visvairāk, kā arī iesaistīties diskusijā ne tikai par lasīšanu, bet arī par domāšanu.