Klātesošos ar saviem dzejoļiem priecēja Astra Tomsone un Lidija Bērze, savukārt LGB Klientu apkalpošanas centra (KAC) bibliotēku informācijas speciāliste Zeltīte Millere nolasīja novadnieces Lolitas Gulbes sacerētās rindas, tā ieskandinot Dzejas dienas arī mūspusē.

 

Lasītājus sveica arī LGB direktore Dzintra Justa: – Liels prieks, ka esat aktīvi grāmatu kluba cienītāji un atbalstāt arī citus mūsu rīkotos pasākumus. Bibliotēka katram dod iespēju iegūt zināšanas, prasmes, un lai mums kopā izdodas tās attīstīt. Domāsim, ko vēl jaunu varam saviem lietotājiem piedāvāt. Viņa pastāstīja, cik jaunu izdevumu šogad izdevies iepirkt un kādi nozīmīgi notikumi LGB dzīvē notikuši aizvadītajā vasarā. Patlaban Lasītāju klubā darbojas apmēram 20 interesentu, no kuriem daudzi ir bibliotēkas klienti gadu gadiem. Cik bieži nākt uz ikmēneša tikšanās reizēm, lai pārrunātu izlasītās grāmatas, ir katra paša izvēle. Limbažniece Ilga Sniķere kluba pasākumus apmeklē, kad iznāk. – Patīk gan kopābūšana, gan iespēja uzzināt kaut ko vairāk par jaunākajām grāmatām. Bibliotēkas darbinieki iesaka katra gaumei piemērotāko, atbild uz jautājumiem, – viņa teic. Arī Silvijai Eihmanei kluba norises liekas saistošas. – Ir izdevumi, uz kuriem pat jāpierakstās rindā, lai paņemtu uz mājām. Man vislabāk patīk detektīvi, – atklāj lasītāja.

 

Z. Millere stāsta, ka kluba dalībnieku pulkam aicināts pievienoties ikviens, kurš vēlas. Reizēm nodarbībās iesaistoties arī cilvēki, kuri tobrīd atnākuši uz bibliotēku citās darīšanās. – Parasti lasītāji dalās pārdomās par sev sirdij tuvākajiem izdevumiem, bet, iespējams, apspriedīsim reiz visi arī kaut ko vienu. Lai dažādotu šīs sarunas, nākotnē uz kādu nodarbību varētu uzaicināt, piemēram, grāmatnieku, – spriež KAC speciāliste. Jubilejas saieta noslēgumā par godu kluba svētkiem katram tika gabaliņš kliņģera.