No 14. līdz 16. septembrim Kuldīgā norisināsies Kurzemes Dzejas dienas, kuru vadmotīvs šogad ir “Mani vārdi laikabiedram…”.

Kurzemes Dzejas dienu rīkotājas gods šogad ticis Kuldīgai, 2011. gadā no Ventspils saņemot Kurzemes Dzejas dienu simbolisko atslēgu.

 

Dzejas dienu programma ir plaša un piesātināta, lai ikviens jebkura vecuma dzejas mīļotājs vai rakstītājs atrastu sev kādu sirdij tīkamu pasākumu.

Tā piektdiena ir atvēlēta jauniešu auditorijai ar dienas atklāšanu Rudens haiku noskaņās, jauno dzejnieku viesošanos pilsētas skolās un skolēnu koru koncertu Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā.

 

Šinī pašā dienā plkst. 14:00 Snēpeles kultūras namā notiks I.Zeberiņa vārdā nosauktās prēmijas “Interesantākā ilustrācija bērnu literatūrā, dzejā un prozā” pasniegšanas ceremonija.

 

Svētku kulminācijas dienā 15. septembrī Kurzemes novadu dzejnieki satiksies Mākslas namā, lai prezentētu savu novadu veikumu programmā „Mani vārdi laikabiedram”un pēc tam dotos uz Kuldīgas novada dažādām auditorijām tikties ar dzejas mīļotājiem arī tur.  

 

Savukārt garīgās dzejas diena 16. septembrī gaidāma ar muzikāliem uzvedumiem piesātinātu programmu Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā.

 

Plkst. 11:00 Livara Jankovska un Dainas Lancmanes muzikāls uzvedums “Es esmu zieds tā putna dziesmā” un plkst 16:00 dzejas dienu noslēgums ar muzikālu uzvedumu “Un sadrūp mestie akmeņi” (piedalās solisti  Aleta Lipsne un Aivars Krancmanis).

 

Kurzemes Dzejas dienu atbalstītāji : Kuldīgas novada dome, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, Kuldīgas Bērnu un jauniešu interešu izglītības centrs, Kuldīgas Sv. Katrīnas ev. lut. Draudze.

 

Kurzemes dzejas dienu režisore Gunta Krauze.