Tā laikā durvis tiks vērtas visiem interesentiem, lai izrādītu LU lielākos dārgumus – 13 fakultātes, bibliotēkas, studentu korporācijas, zinātnes vēsturi un tradīcijas, kā arī jaunākos sasniegumus.

 

“Muzeju naktī” LU apmeklētāji, sekojot kartei un norādēm, ir aicināti iepazīties ar LU fakultāšu studentu, zinātnisko institūtu un studentu korporāciju prezentācijām, LU radošo kolektīvu priekšnesumiem, kā arī viesoties leģendām apvītajā 19. gadsimta studentu karcerī. Piedaloties minētajās aktivitātēs, būs iespēja saņemt īpašu LU diplomu un tikai šīs nakts absolventi varēs baudīt ekskluzīvu skatu no putna lidojuma – LU jumta – uz “Muzeju nakts” pārņemto pilsētu.

 

LU Bibliotēka “LU Mājas” ietvaros aicinās visus interesentus izdzīvot pergamentu dzīvi no paša to tapšanas brīža līdz mūsdienām. Pergaments ir apstrādāta āda, kas tika izmantota kā materiāls grāmatu un manuskriptu rakstīšanai. Apmeklētāji ne tikai varēs iegūt informāciju par LU Bibliotēkas krājumā esošajiem pergamentiem, bet arī salikt paši savu pergamentu un darboties kaligrāfijas darbnīcā LU Bibliotēkas Daudznozaru bibliotēkā: datorika, juridiskās zinātnes, teoloģija.

 

Sagaidot “Muzeju nakti”, LU Studentu padome aicināja piedalīties fotokonkursā “Ko Tu gribētu nolaupīt?”. Iedvesmojoties no šī gada tēmas “Latvijas dārgumi: Zilā krāsa – jūra”, konkursa dalībnieki portālā http://www.draugiem.lv/lusp/ dalījās ar saviem lielākajiem dārgumiem. Konkursā piedalījās vairāki desmiti dalībnieku, taču to 13 dalībnieku darbi, kuri būs saņēmuši vislielākās atbalstītāju simpātijas, “Muzeju nakts” ietvaros tiks izstādīti LU galvenajā ēkā. 

Pasākuma “LU Māja” apmeklētāji varēs novērtēt izstādes darbus un noteikt uzvarētājus, kuri balvās iegūs ielūgumus uz starptautisko mūzikas festivālu “Laba Daba 2012”.

 

“LU Mājas” pasākuma turpinājumā arī Latvijas Universitātes radio NABA mūzikas klubs NABAKLAB sarūpējis īpašu programmu. Šī būs viena no retajām reizēm, kad ieeja klubā tiks organizēta arī no Smilšu ielas puses un apmeklētājiem būs pieejams viss Morberga nama pagalms, kurā jau no plkst. 21.00 līdz pēdējam kluba apmeklētājam uzstāsies radio apvienības RASOLS dalībnieki Arno, Bombey un Contour, kā arī tiks nodrošinātas pasākumam atbilstošas vizuālās instalācijas. NABAKLAB mazajā, Augustes zālē – jazz, dub un citu relaksējošu elektronisko mūziku spēlēs Radio NABA ētera balss DJ Ernesto, bet kluba galvenajā, Morberga zālē visu nakti deju ritmos kustēties liks DJ Atis Žagars un mixmeistars Raitis. Visu sestdienas dienu un pievakari klubā būs apskatāma arī Ernesta Kļaviņa personālizstāde “Garenās piles”.

 

Pasākumu “LU Māja” organizē Latvijas Universitātes Studentu padome sadarbībā ar Latvijas Universitāti un LU Muzeju. Pasākuma norisi atbalsta mūzikas klubs NABAKLAB, Maxi Pica, Radio NABA, Prakse.lv un Spoki.lv.