Šobrīd saņemtas atbildes no 10 institūcijām. Atbildot uz vēstuli, Kultūras ministrija piešķīrusi 13 800 latu bērnu grāmatu iegādei bibliotēkām. (Plašāka informācija par saņemtajām atbildēm – pievienota).

 

Bērnu un jauniešu žūrijas organizatori ar prieku var pavēstīt, ka programma turpināsies arī šogad.

 

Lai Bērnu un jauniešu žūrijā varētu piedalīties visas bibliotēkas, kuras to vēlas, arī šogad tiek īstenots LNB Atbalsta biedrības labdarības projekts Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa. Ikviens aicināts palīdzēt bērnu grāmatām nonākt bibliotēkās un ziedot portālā www.ziedot.lv. Pagājušajā gadā ar ziedotāju atbalstu iegādātas 2 098 bērnu grāmatas 200 bibliotēkām. Šogad ziedotāju atsaucība būs vēl būtiskāka un nepieciešamāka.

 

Ir izvēlētas grāmatas, kuras iekļautas Bērnu un jauniešu žūrijas 2012 kolekcijā un tiek nodotas lasīšanai un vērtēšanai skolēniem. Kā katru gadu, tās ir jaunākās un labākās Latvijā izdotās grāmatas, kuras izraudzījusies īpaša komisija. Pagājušajā gadā Bērnu žūrijai pievienojās Jauniešu žūrija, iesaistot vidusskolu skolēnus. Arī šajā reizē ir kāds jauninājums – Vecāku žūrija. Tas mudinās arī pieaugušos lasīt un vērtēt grāmatas. Tagad aizraujošajā lasīšanas maratonā varēs piedalīties visa ģimene.

 
“Bērnu un jauniešu žūrija” ir valsts mēroga lasīšanas veicināšanas programma, kas pastāv jau 11 gadus un bērnu vidū kļuvusi ļoti populāra. Tajā ik gadus iesaistījās un aktīvi lasīja no 13 līdz 17 tūkstošiem bērnu. “Bērnu un jauniešu žūrija” nodrošināja, ka neatkarīgi no pašvaldību rocības, katru gadu jaunajiem lasītajiem savās bibliotēkās bija pieejamas jaunākās un labākās bērnu grāmatas.