Parakstītie dokumenti paredz sekmēt informācijas apmaiņu, kopīgu zinātnisku izdevumu veidošanu un izdošanu, projektu izstrādi, literatūras popularizēšanu, kā arī zinātniski praktisku konferenču, meistarklašu, semināru, diskusiju rīkošanu par humanitārās jomas aktualitātēm. Turpmāk RA ik gadu iecerēts rīkot arī starptautisko konferenci “Autors. Teksts. Laikmets”.

 

Tas, ka jaunākās literatūras izvērtējums un literatūrteorijas jautājumu debates turpmāk ik gadu tiks aktualizētas tieši Latgalē, ir augstskolas veiksme, uzskata RA rektors Edmunds Teirumieks.

 

Pēc augstskolas vadītāja domām, tā būs laba iespēja skolu pedagogiem, muzeju un bibliotēku darbiniekiem būt informētiem par norisēm Latvijas grāmatu tirgū un tendencēm jaunākajā literatūrā. Tas vismaz daļēji kompensēs literatūrteorijas un literatūrkritikas jautājumiem veltītu regulāru izdevumu trūkumu, ļaus sekot jaunākajām tendencēm un piedāvāt skolu, augstskolu programmās inovatīvu skatījumu uz literāru tekstu.

 

Savukārt Rēzeknes domes Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings uzsvēra, ka informācijas tehnoloģiju laikmetā grāmatu lasīšana jāsaglabā kā vērtība un jāveicina.