Aizvien aktuālāka kļūst bērnu un jauniešu ieinteresēšana un piesaistīšana bibliotēkām, tāpēc visu nedēļu Jelgavā viesosies un iedzīvotājus uzrunās lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu un Jauniešu žūrija” simbols Zaļais vīriņš Lasītprieks. Iedzīvotāji Lasītprieku varēs sastapt pilsētas ielās bibliotēku tuvumā.

24. aprīlī pulksten 10.00 bērnu bibliotēkā “Zinītis” Lasītprieks un pilsētas simbols alnis Driksis kopā ar Jelgavas domes  priekšsēdētāja vietnieku Aigaru Rubli bērniem lasīs priekšā sirsnīgus stāstus par draudzību, pulksten 10.45 notiks pasaku radošā darbnīca ar Baibu Apermani, bet pēc tam – rakstnieces autorlasījumi bērniem no grāmatas “10 pasakas par draudzību”.

Bibliotēku nedēļā Zinātniskā bibliotēka aizsāks piecu grāmatu ceļojumu pasaulē, kuras, nonākušas pie lasītājiem, gaidīs, lai to ceļojums pēc izlasīšanas turpinātos tālāk. Bookcrossing ir visā pasaulē pazīstama kustība, un Latvijā to nodrošina portāls Grāmatu draugs – ibook.lv, kurā atrastās grāmatas nepieciešams reģistrēt, lai ikviens var sekot katras grāmatas ceļojumam pasaulē. Grāmatas ar īpašu vēstījumu būs jāmeklē Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, Valsts ģimnāzijā, 1.ģimnāzijā un Bērnu un jauniešu centrā “Junda”.

26. aprīlī no pulksten 11.00 līdz 16.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka organizē Bibliotēku interešu pārstāvniecības dienai nedēļai veltītu konferenci ar nozares speciālistu piedalīšanos par dažādiem ar bibliotēkām un to pakalpojumiem saistītiem jautājumiem. Konferences tiešraidi ikviens interesents varēs vērot arī Zinātniskās bibliotēkas foajē.

Tāpat Bibliotēku nedēļā tiks uzrunāti tie lasītāji, kuri bibliotēku jau ilgāku laiku nav apmeklējuši, bet Zinātniskajā bibliotēkā 23. aprīlī pulksten 17.00 īpaši sveiks čaklākos lasītājus. “Bibliotēku veido ne tikai darbinieki, bet arī ikviens tās apmeklētājs. Tāpēc Bibliotēku nedēļā īpaši vēlāmies radīt prieku tiem cilvēkiem, kuri ar savu uzticību bibliotēkai rada mūsos gandarījumu  par paveikto,” teic Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktore Aija Nadziņa.

Lai turpmāk ikviens bibliotēkas apmeklētājs varētu izteikt viedokli par bibliotēku, tās pakalpojumu un apkalpošanas kvalitāti, ieteikt, kā bibliotēkas darbu varētu uzlabot, vai vienkārši novēlēt kaut ko bibliotēkai, pie Zinātniskās bibliotēkas abonementa ir izveidota Vēlmju kaste, kurā ikviens apmeklētājs varēs atstāt savu vēstījumu bibliotēkai.

Bibliotēku nedēļas pasākumos piedalīties aicināts ikviens interesents. Bibliotēkās lasītājus gaida arī citi pārsteigumi, kā Lasītāju iedvesmas koks “Iesaku izlasīt…” Zinātniskajā bibliotēkā, dejas un šaha spēle bibliotēkā “Pārlielupe”, bērnu zīmējumu izstāde “Kāda būs bibliotēka pēc 10 gadiem?” Miezītes bibliotēkā, leļļu teātris bērnu bibliotēkā “Zinītis” un citi.

Uzzināt vairāk par Bibliotēku nedēļas aktivitātēm un sekot līdzi jaunumiem var Zinātnsikās bibliotēkas mājaslapā www.jzb.lv vai portāla draugiem.lv bibliotēku lapās – www.draugiem.lv/jzb/ , http://www.draugiem.lv/zinitis/ un http://www.draugiem.lv/parlielupe/.

Lai bibliotēku nedēļa kļūst par svētkiem ikvienam!