2012. gada 21. aprīlī plkst.16.00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) notiks Zviedrijas Strengnēsas (Strängnäs) pilsētas komūnas Lennas (Länna) ciema baznīcas luterāņu draudzes sieviešu vokālā ansambļa koncerts.

 

Strengnēsas pilsētas komūnas Lennas ciemats, kurā dzīvo aptuveni 800 iedzīvotāji,  lepojas ar savu ap 1200.gadu uzcelto baznīcu, kas atrodas skaistā vietā blakus ezeram.

 

Kopš 19.gadsimta baznīcā vienmēr ir pastāvējis baznīcas koris. Patreizējā sastāvā tā dalībnieki dzied no 2000.gada un pastāv tikai kā dāmu koris. Pirms tam gan baznīcā bijis četrbalsīgs jauktais koris. Raksturīgi, ka Zviedrijā ar jēdzienu „kora dziedāšana” tiek apzīmēts tas, ka drīkst piedalīties pilnīgi visi, kas vēlas: jauns vai vecs, ar dziedāšanas pieredzi vai bez, ar muzikālo dzirdi vai bez, arī nošu lasīšanas prasmes nav nepieciešamas.

 

Lennas baznīcas luterāņu draudzes dāmu kora vadītāja ir baznīcas mūziķe Ulrika Johansone (Ulrika Johansson). Kora repertuārā ir garīgā mūzika, zviedru komponistu oriģināldarbi, tautas dziesmu apdares un galda dziesmas.

 

Ieeja koncertā bez maksas.