Pasākums notiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē ( LU SZF) Lomonosova ielā 1A, Rīgā, Jesaja Berlina auditorijā. To organizē SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa sadarbībā ar publisko bibliotēku attīstības projektu “Trešais tēva dēls”.

 

Pasākuma programma

 

14:30-15:00

Iepazīšanās ar SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļu, tās piedāvājumu, iespējām studēt un veidot karjeru kā informācijas un bibliotēkzinātnes profesionālim (vidusskolēniem).

 

15:00-16:00

“Laiks bibliotēkām un bibliotekāriem!” – Jorkas Universitātes bibliotekāra Neda Pottera prezentācija par arvien pieaugošo bibliotekāra kā informācijas speciālista nozīmi, kļūstot par lietotāju ceļvedi strauji mainīgajā un dinamiskajā informācijas telpā gan satura, gan tehnoloģiju, gan pieejamības ziņā. Prezentācija notiks angļu valodā.

 

16:00-17:00

“Kāpēc kļūt par informācijas profesionāli un izvēlēties darbu bibliotēkā?” – jautājumu-atbilžu sesija, kurā savā pieredzē ar klātesošajiem dalīsies gan viesis no Lielbritānijas, gan fakultātes absolventi – šodien nozīmīgi nozares pārstāvji:

– Kristīne Pabērza, “Trešais tēva dēls” ietekmes novērtēšanas speciāliste (v/a “Kultūras informācijas sistēmas”),

– Uldis Zariņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas nodaļas vadītājs,

– Jānis Kreicbergs, LU SZF bibliotēkas vadītājs.

 

Jorkas Universitātes bibliotekārs Neds Potters šobrīd atbild par informācijas resursiem mūzikas, teātra, filmu un televīzijas jomās. Viņš ir ieguvis bakalaura grādu filozofijā, maģistra grādu mūzikā un zinātņu maģistra grādu informācijas un bibliotēku vadības zinātnē. Potters ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs un kā bibliotēku entuziasts tajos pazīstams kā thewikiman (http://thewikiman.org). Potters uzskata, ka mūsdienu informācijas telpā viss mainās tik strauji, ka dažkārt zināšanas, ko studenti apgūst studiju laikā, zināmā mērā jau kļūst nepietiekamas, uzsākot profesionālo karjeru, tāpēc jo interesantāk ir pieņemt izaicinājumu būt informācijas profesionālim un strādāt bibliotēkā.

 

Aicinām vidusskolēnus, kuri vēl pārdomā savas profesijas izvēli, topošos un esošos informācijas speciālistus, kā arī citus interesentus pievienoties lekcijai un diskusijai trešdien, 25.aprīlī!

 

Vidusskolēnus aicinām iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu szf.biblio@lu.lv  vai baiba.holma@lu.lv. Papildu informācija pa tālruni 67140522.

 

Lai nokļūtu pasākuma norises vietā, jābrauc ar 15. trolejbusu līdz pieturai “Lomonosova iela” (galapunkts centrā atrodas Inženieru ielā pie Latvijas Universitātes galvenās ēkas).