Seminārs plānots ar mērķi iepazīstināt tā dalībniekus ar jaunākajiem pētījumiem par to, kā mūzika, ko ikdienā klausāmies, ikvienu ietekmē multidimensionāli. Seminārs sniegs zinātnisku ieskatu par estētisko un intelektuālo procesu dziļo vienotību un nedalāmību izglītības procesā.

Seminārā arī tiks aplūkota tēma par emocionālā stresa uzkrāšanos un iespējām, kādas paver mūzika un skaņa kā nevardarbīgs un ķermenim draudzīgs līdzeklis, lai stresu mazinātu. Seminārā tiks aplūkoti dažādi praktiski paņēmieni. Īpaša vērība tiks pievērsta pasaulē slavenā japāņu pētnieka Masaru Emoto atklājumiem par ūdens un skaņas saistību un kā tie izmantojami ikdienā. 2010. gadā pētnieks Masaru Emoto pirmo reizi viesojās Latvijā un dalījās savās zināšanās par unikālajiem ūdens kristālu pētījumiem, to ietekmi uz cilvēku un cilvēku darbības ietekmi uz ūdeni. Masaru Emoto pētījumu rezultāti pārliecinoši parāda, ka mūzika, vārdi, domas vai lūgšana spēj mainīt ūdens kristālu struktūru. Masaru Emoto uzskata, ka ūdens ir tieši saistīts ar mūsu individuālo un kolektīvo apziņu.

Seminārā pārstāvji no LASVATA iepazīstinās ar pētnieka Masaru Emoto Miera projektu un tā galveno mērķi visā pasaulē – radīt grāmatu bērniem, kurā saprotamā un vienkāršā valodā stāstīts par mūzikas un ūdens savstarpējo saistību, tā palīdzot veidot labāku saskarsmi ar sevi, ar citiem un ar pasauli sev apkārt.

Semināru vadīs: Ilze Bulate – LASVATA valdes priekšsēdētāja, LU tālākizglītības kursu lektore.

Semināra īpašais viesis: mākslinieks Jānis Anmanis.

 

Dalības maksa – Ls 5.

 

Pieteikuma anketa

Pieteikuma anketas lūgums nosūtīt līdz 24. aprīlim elektroniski Katrīnai Lapiņai uz e-pastu: katrina.lapina@gmail.com.

Sīkāka informācija: www.lasvata.lv