2012. gada 25. aprīlī plkst.13:00 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā (Kuldīgā, 1905. gada ielā 6) norisināsies aizraujoša spēle Kuldīgas novada skolu 7. – 9. klašu skolēniem “Kuldīgas vēstures elpa”.

 

Spēli organizē Kuldīgas Galvenā bibliotēka.

 

Spēles dalībniekiem, pēc dotajām norādēm, būs jāatrod noteikti objekti, kuri atrodas pilsētā, savukārt otrajā daļā, bibliotēkā, izmantojot datu bāzes www.mantojums.kuldiga.lv un www.letonika.lv, jāatbild uz dažādiem jautājumiem.

 

Spēles mērķis ir atgādināt par pilsētas nozīmīgajām vietām un uzsvērt to kultūrvēsturisko nozīmi. Skolēni tiks mudināti ieraudzīt ikdienā nepamanīto, apstāties, padomāt, iedziļināties un arī popularizēt Kuldīgas Galvenās bibliotēkas datu bāzi “Kuldīga: Vēsture. Notikumi. Cilvēki” (www.mantojums.kuldiga.lv). Tā būs arī lieliska iespēja pārliecināties par savām spējām orientēties datu bāzēs un pilnveidot savas prasmes informācijas meklēšanā, kā arī uzzināt  kādus iepriekš neredzētus un nedzirdētus  faktus par novadu, kurā dzīvojam.

 

Dalībnieki neiztiks arī bez balvām. Līdzīgi kā iepriekš, labāko rezultātu sasniedzēji savā īpašumā varēs iegūt MP3 mūzikas atskaņotājus un USB zibatmiņas, bet interesantas veicināšanas balvas pienāksies katram dalībniekam.

 

 

Sīkāka informācija un spēles nolikums Kuldīgas Galvenās bibliotēkas mājas lapā http://biblio.kuldiga.lv vai rakstot uz e-pastu Sanita.Tilgale@kuldiga.lv.