Savu maģistra darbu prezentēs 2011. gada LU SZF maģistrante, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkas “Vidzeme” Bērnu literatūras nodaļas speciāliste Madara Briede.

Pēdējo gadu laikā par Latvijas valsts aktualitāti Nr.1 bibliotēku jomā kļuvis LNB jaunās ēkas būvniecības projekts Gaismas pils. Lai arī pagājis jau ļoti ilgs laiks, kopš notiek diskusijas par jaunās LNB ēkas celtniecību, diemžēl, dažādos periodiskajos izdevumos un plašsaziņas līdzekļos pieejamā informācija liecina, ka viedokļi sabiedrībā ir atšķirīgi un pat radikāli pretēji. Dažādie viedokļi ļauj secināt, ka ne visi sabiedrības locekļi ir iepazīstināti ar šo projektu, vai arī informācija ir nepilnīga vai izkropļota.

 

Savā pētījumā Madara Briede centusies skaidrot, kāpēc sabiedrībā valda tik atšķirīgs viedoklis par projektu un kāds ir tieši studentu viedoklis, kā un uz kādiem nosacījumiem tas veidojas. Tajā pat laikā tieši studentu viedoklis uzskatāms par vienu no būtiskākajiem, jo studenti ir un būs skaitliski lielākā un nozīmīgākā jaunās, mūsdienīgās bibliotēkas ēkas mērķauditorija.

 

Maģistra darba mērķis bija izpētīt, kādi ir Latvijas augstskolu studentu viedokļi par LNB projektu “Gaismas pils”, kāda ir studentu attieksme pret LNB jaunās ēkas aktualitāti kopumā, tās izmaksām, paredzamām iespējām un vietu studentu kopējā vērtību sistēmā, kā arī to, vai un cik aktīvi studenti seko līdzi bibliotēkas celtniecībai un vai plāno šo kultūras iestādi apmeklēt pēc projekta realizācijas beigām.

 

Pasākuma laikā tā apmeklētājiem un citiem interesentiem būs aplūkojama arī maģistra darbā izmantoto izdevumu izstāde.

 

Visi interesenti laipni gaidīti 27. aprīlī plkst. 15.00 LNB BKC Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā, Tērbatas ielā 75, 3. stāva 309. telpā.