• Līdz 31. martam aicinām jūs piedalīties Vispasaules joku dienas sagaidīšanas akcijā – tā ir iespēja padalīties ar saviem kolēģiem ar kādu neparastu, intriģējošu, fascinējošu vai asprātīgu atgadījumu no jūsu darba ikdienas. Akcijas noslēgumā tiks izveidots joku stāstu TOP 10 un labākie stāsti tiks arī pie balvām.

 

  • 10. aprīlī tiešsaistē notiks bezmaksas tīmekļa seminārs “Jauno bibliotekāru globālā saikne”, lai tajā piedalītos, ir nepieciešams veikt reģistrāciju. Aicinām piedalīties kā jaunos, tā pieredzējušos speciālistus. Darba valoda – angļu.

 

  • 11. aprīlī Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā notiks LBB 15. konference “Bibliotēkas aiz bibliotēkām: Iesaiste, radošums un informācija visiem” – tajā aicinām piedalīties kā biedrības biedrus, tā arī ikvienu nozares pārstāvi. Programma drīzumā būs pieejama tīmeklī.

 

  • 11. jūnijā Rīgā, Gētes institūtā notiks pirmā LBB Jauno speciālistu sekcijas organizētajā konference “4CanGurus” jaunajiem bibliotēku un informācijas speciālistiem (no angļu val. “can” – varēt, “guru” – speciālists, guru). Konference noritēs praktisku lekciju formātā četros lielos tematiskajos blokos: inovācijas, IT, lietotājorientēta bibliotēka un publiskās attiecības/projektu vadība bibliotēkā. Reģistrācijas informācija un konferences programma būs pieejama mūsu emuārā. Dalībnieku skaits – ierobežots. Jaunajiem speciālistiem, kuri vēlas iegūt sīkāku informāciju par konferences norisi, aicinām aizpildīt nelielu jauno speciālistu aptaujas formu.

 

  • No 28. jūlija līdz 7. augustam notiks “Velotūre par bibliotēkām” Baltijas valstīs, kuras ietvaros 100 bibliotēku nozares pārstāvji un bibliotēku cienītāji mēros 600 km ceļa posmu no Viļņas līdz pat Tallinai, piedaloties diskusijās un semināros, iepazīstoties ar Baltijas valstu bibliotēku praksi un dibinot jaunus kontaktus. Pasākuma dalības maksa 250 EUR (175 Ls), reģistrēšanās sākot ar 1. aprīli. Šajā sakarā esam iniciējuši akciju “Adoptē sava novada bibliotekāru”, aicinot potenciālos atbalstītājus sponsorēt kāda sevis izvēlēta bibliotekāra dalību velotūrē. Ja man ir izdevies jūs ieinteresēt, lūdzu, aizpildiet raksta beigās nelielu aptaujas formu un informējiet par šo akciju arī potenciālos sponsorus – pašvaldību vadītājus, organizācijas, firmas. Akcijas iznākums ļoti lielā mērā ir atkarīgs no pārdomātas komunikācijas stratēģijas.

 

  • No 9. līdz 10. augustam aicinām jaunos speciālistus piedalīties IFLA Jauno speciālistu īpašās interešu grupas organizētajā bezmaksas ne-konferencē IFLAcamp. Tā norisināsies Somijas pilsētā Hämeenlinna (100 km attālumā no Helsinkiem virzienā uz Ziemeļiem). Ne-konferences formāts: diskusijas. Dalībnieku skaits: 100. Reģistrēšanās sākot ar 1. aprīli. IFLAcamp noslēgs 7 dienu garais Pasaules bibliotēku un informācijas kongress (IFLA 2012).

 

Un uz tikšanos kādā no pasākumiem klātienē vai arī virtuālās telpas plašumos – mūsu emuārā, Facebook fanu lapā vai Twitter plūsmā!