Pasākumā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas docente Aija Kalve atklās savu pieredzi literatūras mācību grāmatu veidošanā. Āgenskalna Valsts ģimnāzijas literatūras skolotāja Dace Simsone stāstīs par literatūras mācīšanu skolās. Rakstniece Inga Ābele dalīsies pārdomās par to, kā literāti vērtē literatūras “skolas formātu”. Programmas Iespējamā misija dalībnieki Linda Dambe un Lauris Bokišs stāstīs gan par savu mācību gadu pieredzi, gan par metodēm, kuras paši izmanto jau kā literatūras skolotāji. Sviesta kino veidotājs Andrejs Kļaviņš izteiks viedokli par literatūras funkcijām sabiedrībā un to atspoguļojumu skolās, kā arī iepazīstinās ar koncepciju, kā panākt jauniešu interesi par literatūru.

Diskusiju netieši ierosinājušas pēdējā laikā izskanējušās raizes par literatūras nozares nākotni un dažādie rakstnieku, izglītības sistēmas darbinieku, kā arī skolēnu un to vecāku viedokļi. Kādi ir literatūras kā mācību priekšmeta kvalitātes kritēriji – kas tos nosaka un pēc kādiem principiem tie tiek īstenoti? Vai ir konkrēts literāro darbu minimums, kas katram skolēnam būtu obligāti jāizlasa? Kādi ir literatūras uzdevumi mācību programmā – nodot jaunākajai paaudzei vērtību sistēmu, radīt priekšstatu par literārajiem virzieniem, vienkārši mācīt lasīt vai pildīt kādas citas funkcijas?

Ikviens apmeklētājs aicināts uzdot jautājumus un piedalīties sarunā.
Diskusiju vadīs Aija Lūse, RMM, un Maija Lāce, Rīgas Angļu ģimnāzijas 12. klases skolniece.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

 

Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Kas muzejam vēderā? Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.