RCB reorganizācija pagājušā gada augustā tika uzsākta, pateicoties Rīgas domes piešķirtajām ap 600 m2 lielajām papildus telpām ēkas 2. stāvā, kas atvēlētas mākslai un mūzikai veltītu materiālu kolekcijai. RCB kopplatība tagad ir ap 2000 m2.

 

“RCB reorganizācija nenozīmē tikai jaunu telpu apgūšanu. Notikušas kardinālas konceptuālas izmaiņas bibliotēkas krājuma organizācijā. Tagad šeit dominē iekšēja loģika, pārskatāmība un cilvēkiem maksimāli saprotams izvietojums. Ja līdz šim bibliotēka ik dienas apkalpoja vairāk nekā 1000 lasītāju, tad ceram, ka jaunajās telpās to būs vismaz divreiz vairāk,” saka RCB direktore Doloresa Veilande.

 

Bibliotēkas 2. stāvā lasītājus gaida mākslas un mūzikas nodaļa, kurā būs atrodama literatūra par kultūras vēsturi, mākslu un mūziku, plaša dramaturģijas izdevumu kolekcija, notis, mūzikas ieraksti un filmas, kā arī mākslai un mūzikai veltīti periodiskie izdevumi. 6. stāvā pieejama nozaru literatūra un periodisko izdevumu lasītava, bet 7.stāvā – daiļliteratūra un bērnu un pusaudžu literatūras nodaļa.

 

Visos stāvos lietotājus gaida datori ar bezmaksas datorpakalpojumiem – elektronisko katalogu, internetu, datubāzēm un biroja programmām, pieejams arī bezvadu internets. Jaunums būs pašapkalpošanās iekārta informācijas nesēju saņemšanai un nodošanai.

 

1906. gadā dibinātā RCB ir viena no vecākajām publiskajām bibliotēkām Latvijā. Aizvadītajā gadā RCB atzīmēja 105. jubileju. Bibliotēkai visā Rīgā ir 26 filiāles un 3 ārējie apkalpošanas punkti – “Saulaino dienu bibliotēka” Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Dienas aprūpes centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem un Brasas cietumā.

 

RCB ir bibliotēka ģimenei. Šeit tiek gaidīti visu vecuma grupu un sociālo grupu lasītāji. Telpas nepieciešamības gadījumā ir pieejamas arī ratiņkrēslā.

 

Bibliotēka, tāpat kā agrāk, rīkos tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām, kā arī datornodarbības un mākslas izstādes. Lasītāji, kas pēc reorganizācijas atnāks uz bibliotēku, 2. stāvā varēs iepazīties ar fotoizstādi “Viena diena bibliotēkas dzīvē”, kas tapusi sadarbībā ar fotomākslinieku Valteru Poļakovu, bet 7. stāvā – ar Kultūras centra “Ritums” Tautas fotostudijas “Vidze” dalībnieku izstādi “Baltā ziema”.

 

Visi bibliotēkas pasākumi un pakalpojumi, izņemot atsevišķas tehniskas lietas, piemēram, kopēšana, datorizdrukas u.tml., pieejami bez maksas.  

 

Bibliotēka darbdienās strādā 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00.

 

Kontaktinformācija: 67037121