Konferenci organizē IFLA Informācijpratības nodaļa un IFLA Āfrikas nodaļa. Konferenci Rīgā uzņem Latvijas Nacionālā bibliotēka un Rīgas Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

 

Konferences tēma


IFLA satelītkonference “Sabiedrības informācijpratība” veltīta informācijas speciālistu, pedagogu un sabiedrības dalībnieku lomas noteikšanai sabiedrības informācijprasmju un informētības izvēlņu veicināšanā ikvienam sabiedrības pilsonim. Tēma ietver ikviena sabiedrības locekļa izglītību un atbildību nodrošināt informāciju tā, lai būtu nodrošināta iespēja pieņemt lēmumus publiskā telpā. Tēma aplūkojama sekojošos aspektos: 

  • Informācijas pakalpojumu un uzziņu sniegšana pilsoņiem no  dažādiem avotiem un skatu punktiem, lai veicinātu demokrātisku izvēli, iedzīvotāju līdzdalību un tiesiskumu;
  • Izpratne par selektīvu informācijas piegādi. Propaganda un plašsaziņas līdzekļu tendenciozitāte kā jaunas informācijprasmju treniņa sastāvdaļas;
  • Palīdzība iedzīvotājiem piekļūt valsts pārvaldes un valdības informācijai, tādejādi veicinot efektīvu sabiedrības iesaistīšanu valsts pārvaldē, nodrošinot demokrātisku opozīcijas un ekonomikas attīstību.

 

Mērķauditorija

 
Bibliotekāri, pedagogi, informācijprasmju speciālisti, politiskie domātāji, žurnālisti, visi tie, kuri ir ieinteresēti sabiedrības informācijprasmu attīstībā, iesaistot šājā procesā bibliotēku informācijas pakalpojumus, izglītības institūcijas un informācijas mēdijus. 

 

Ar papildinformāciju par konferences norisi var iepazīties konferences tīmekļa vietnē: www.lnb.lv/iflariga2012.