2012. gada 2. februārī plkst. 19:00 ¼ Satori radošajā telpā Berga bazārā (Rīgā, Dzirnavu ielā 84, k-2) ikviens interesents ir laipni aicināts uz grāmatas “Pyrms syltī” prezentāciju.

 

Katra jauna grāmata latgaliski ir liels notikums pašiem latgaliešiem. Tāda ir arī 2011. gada beigās iznākusī latgaliešu autora Raibuo Suņa (īstajā vārdā Oskars Orlovs) debijas grāmata “Pyrma syltī” (latviskais tulkojums skanētu – Vispirms siltie (ēdieni)), kurā iekļauti 12 stāsti – ironiski, sarkastiski, dzīvi un reizēm nedaudz erotiski.

Raibuo Suņa stils un rakstīšanas maniere krasi atšķiras no visa līdz šim ierastā latgaliešu prozā. Grāmatā “Pyrma syltī” atrodami gan jau dzirdēti stāsti, kas Latgalē tikuši nodēvēti par sava veida “klasiku”, piemēram, “Raudzeits nav zaudeits” un “Dzeive ar munu babu”, kā arī daudzi jaunāki un pirms tam publikācijas nepiedzīvojuši gabali.

Pagājušā gada 17. decembrī grāmata tika prezentēta Rēzeknē, bet 2. februārī 19:00 visi interesenti tiek mīļi aicināti uz grāmatas prezentācijas – stāstu un muzikālu paužu – vakaru arī Rīgā, ¼ Satori radošajā telpā Berga bazārā.

Grāmatu izdevusi biedrība “Kukuži” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Vairāk informācijas par grāmatu: biedribakukuzi@gmail.com vai 29324202.