Par diviem konkursa “Reiz Jelgavā…” otrās kārtas uzdevumiem kopumā iegūstot 30 no iespējamiem 37 punktiem, līdz šim vislabāk zināšanas, attapību un prasmes informācijas meklēšanā apliecinājuši Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Pārējie dalībnieki līderus vēl var “noķert” konkursa trešajā kārtā 28. martā.

Žūrijas komisijā bija vēsturnieks Andris Tomašūns, Sabiedrības integrācijas pārvaldes vadītāja Rita Vectirāne, Jelgavas 4.vidusskolas vēstures skolotāja Inita Zariņa un JZB Informācijas nodaļas vadītāja Dagnija Avota.

Vispirms konkursa dalībnieki prezentēja savus mājasdarbus – iepriekš sagatavotas prezentācijas par seno un mūsdienu Jelgavu attēlos. Mājasdarba uzdevums bija atpazīt divus senās Jelgavas attēlus, pastāstīt par tajā redzamajiem objektiem, kā arī atklāt attēlā redzamo vietu mūsdienās.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Andris Tomašūns vērtē, ka komandām visvairāk grūtības sagādājusi informācijas meklēšana, kas ziņām par vēsturi ir atšķirīga no tās, ko jaunieši izmanto ikdienā. Taču vēsturnieks pamanījis arī noformēšanas neprecizitātes, jo ļoti svarīgi ir parādīt atsauces un literatūru, kas izmantota prezentāciju gatavošanā, ko dažas komandas nebija ievērojušas. “Būtiskākais, ko jaunieši iegūst, piedaloties šajā konkursā, ir interese par Jelgavu – viņi uzzina, ka Jelgava bijusi skaista un daudzveidīga, kaut arī savulaik nopostīta. Ja dalībnieki būs īsti jelgavnieki ne tikai vārdos, bet arī sirdī – tā būs lielākā vērtība,” pārliecināts ir A. Tomašūns.

Otrās daļas izpildei dalībniekiem tika dota viena stunda laika, kuras laikā, katrai komandai izmantojot divus bibliotēkas datorus ar interneta pieslēgumu, bibliotēkas datu bāzēs bija jāatrod atbildes uz 9 jautājumiem par Jelgavu. Vislabāk uzdevumu veica un arī kopvērtējumā visvairāk punktu saņēma Jelgavas Mūzikas vidusskolas komanda “Radošie drosminieki”.

Ar konkursa otrās kārtas 9 jautājumiem ikviens interesents var iepazīties JZB mājaslapā. (http://jzb.lv/index.php?&615&tid=653 )

Konkursu organizē Sabiedrības integrācijas pārvalde, un tā trešā – noslēdzošā – kārta norisināsies 28. martā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Papildu informācija:
Dagnija Avota
JZB Informācijas nodaļas vadītāja
Tālr.: 63007747