2012. gada 2. februārī plkst. 17.00 viesnīcas “Rīga” konferenču zālē (Rīgā, Aspazijas bulvārī 22) pēc starptautiskā mediju kluba “Formāts A3” ielūguma uzstāsies Jurijs Poļakovs – pazīstams krievu rakstnieks, dramaturgs, publicists, avīzes “Ļiteraturnaja gazeta” galvenais redaktors, Krievijas Federācijas prezidenta Kultūras padomes dalībnieks.

Tikšanās temats: “Krievu valoda – tagadne”

Vispazīstamākās Jurija Poļakova grāmatas “Simts dienas līdz pavēlei”, “Ārkārtas notikums rajona mērogā”, “Apofigejs”, “Kazlēns pienā” un “Sēņu karalis” ir labi zināmas Latvijas lasītājiem.

Poļakova grāmatas tiek iespiestas miljoniem eksemplāru, tās ir tulkotas vairākās valodās, viņa lugas tiek iestudētas Krievijas un citu valstu teātros, pēc viņa grāmatām ir uzņemtas septiņas filmas. Viņa proza ir iekļauta skolu un augstskolu programmās mūsdienu Krievijas literatūrā.

Jurijs Poļakovs ir interesants un gudrs sarunu biedrs. Kopā ar viņu var apspriest jebkādas asas tēmas: sociālās problēmas, Krievijas vēstures un mītu atmaskošanas jautājumus, iespējas novērst iespēju sagrozīt vēstures faktus, krievu literatūras attīstības ceļus, krievu valodas likteni mūsdienu pasaulē.

Jurijs Poļakovs ir pārliecināts Krievijas patriots. Tomēr viņš ir arī kategoriski pret nacionālismu, šovinismu un jebkādām nacionālas lielības formām, uzskatot šos recidīvus par raksturīgiem tiem cilvēkiem, kas ir garīgi nabadzīgi, maz izglītoti vai ir saniknoti pret mūsu kopējo pasauli

Uz tikšanos ar Juriju Poļakovu tiek aicināti žurnālisti, studenti, pedagogi, sabiedriskie darbinieki, visi rakstnieka jaunrades cienītāji.

Ieeja brīva.

Lūdzam iepriekš reģistrēties pa e-pastu: format.a3.latvia@gmail.com