Atklāšanā piedalīsies Jānis Peters, Ina Druviete, Renārs Zaļais (1991. gada barikāžu muzeja direktors), Meldra Usenko (Tautas frontes muzeja direktore), Emīls Klotiņš (Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās attīstības departamenta direktors) un citi projekta atbalstītāji un nozīmīgo notikumu dalībnieki.

Latvijas Nacionālā bibliotēka ir iesaistījusies “Barikadopedija.lv” izveidē gan ar digitalizētajiem materiāliem no bibliotēkas krājuma, gan ar iespējām tīmekļa vietnes veidotājiem izmantot bibliotēkas tehnisko infrastruktūru un Digitālās bibliotēkas nodaļas darbinieku palīdzību un padomu ikdienas darba nodrošināšanā. LNB ir nodrošinājusi iespēju “Barikadopedija.lv” lasītājiem piekļūt un iepazīt laikrakstā “Padomju Jaunatne” publicētos rakstus laika posmā no 1988. līdz 1989.gadam par toreizējo trauksmaino laiku un notikumiem, kas virzīja Latviju tuvāk brīvības atgūšanai.

“Barikadopēdijai ir īpaša vieta Latvijas kultūras digitalizēšanā. Ciešā sadarbībā tapušais resurss ir vērtīgs ieguldījums gan mūsu pašu sevis apziņai, gan jaunās paaudzes izglītībai, iespēja kopīgi izjust un izrunāt vēl aktuālo, atgādināt piemirsto, un Latvijas Nacionālā bibliotēka nodrošinās kolekcijā esošo digitālo materiālu mūžsaglabāšanu,” saka Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās attīstības departamenta direktors Emīls Klotiņš.

Tīmekļa vietnē “Barikopedija.lv” aplūkojamie laikrakstu materiāli ir digitalizēti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Bibliotēka šādu iespēju varēja nodrošināt pateicoties projektam “Digitālās bibliotēkas izveide – 2. kārta”, kas tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansiālu atbalstu.