Par 2012. gada konkursa prioritātēm tiek noteikts atbalsts neordinārām un inovatīvām norisēm vizuālajā mākslā, koncertdzīves daudzveidībai un jauno izpildītāju ierosmēm, kā arī dejas projektu jaunradei Rīgas pilsētā. Tāpat kā prioritāri tiks atbalstīti inovatīvi radošo komandu iestudējumi, dažādu veidu Rīgas tēlu un kultūrvēsturi interpretējoši audiovizuāli mākslas projekti publiskajā telpā, kā arī Rīgai veltītu literāru pētījumu izdošana grāmatniecībā un muzeju darbības aktivizēšana pilsētas pasākumos. Par prioritāti ir noteikti arī projekti, kas veicina tradīciju izzināšanu un saglabāšanu mūsdienu pilsētvidē, kā arī nodrošina Rīgā dzīvojošo etnisko kultūru daudzveidību. Rīgas domes Kultūras projektu finansēšanas konkurss notiek kopš 1999. gada. Pērn šajā konkursā tika atbalstīti 93 projekti.

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 3. februāra plkst. 12.00, Departamentā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, Klientu apkalpošanas centrā, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00. Konkursa nolikums pieejams šeit. Finansēpapildinformācija pa tālruni 67043670.

 

Līdztekus tiek izsludināta arī projektu pieteikšana Kultūras pasākumu finansēšanas konkursam, kurā tiks atbalstīti valsts, pašvaldību un privāto kultūras institūciju projekti, īstenošanai Rīgas pašvaldības kultūras iestādēs, kā arī pašvaldības finansēto amatierkolektīvu radošie projekti, tai skaitā kolektīvu jubileju pasākumi. Konkursa nolikums pieejams šeit.