Jaunatvērto RCB Imantas filiālbibliotēku ar pilnām tiesībām var saukt par vienu no Rīgas plašākajām un skaistākajām publiskajām bibliotēkām. Tā atrodas sabiedriskajā centrā, cilvēkiem ērti pieejamā vietā.

Atklājot bibliotēku, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita atzina, ka RCB Imantas filiālbibliotēkas atvēršana pēc remonta ir svētki ne vien pašai bibliotēkai, bet arī visai pilsētai, jo tās kartē nu ir par vienu sakārtotu kultūras iestādi vairāk. “Bez tam publiskā bibliotēka ir viena no retajām kultūras iestādēm, kuru var apmeklēt, neņemot līdzi naudas maku,” viņa uzsvēra.

Bibliotēka 1980. gadā tika dibināta īpaši bibliotēkas vajadzībām projektētās vairāklīmeņu telpās, kuru kopplatība ir ap 900m2. Tā tika veidota kā speciāla padomju tautu literatūras bibliotēka, kuras kolekcija apkopoja iespieddarbus kazahu, armēņu, gruzīnu u.c. valodās. Atjaunotās republikas laikā bibliotēkas krājums ir pilnībā atjaunots un pārstrukturēts

Vairāk nekā 30 gados bibliotēkas telpas bija nolietotas, tās bija skāruši arī lietus un sniega raisīti postījumi, tāpēc nepieciešamība pēc remontdarbiem bija ārkārtēja. Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtītos remontdarbus veica SIA “AZ Inter”.

Pēc remonta RCB Imantas filiālbibliotēka lietotājiem piedāvā plašas, gaišas un siltas telpas, kur lasītājus gaida ērti lietojams, tematiski izvietots krājums.

Bibliotēkai ir plašs datoru parku un telpas nodarbībām. Tāpat kā citās RCB filiālbibliotēkās, internetu, biroja programmas, kā arī dažādas datubāzes Imantā var lietot bez maksas. Portatīvo datoru īpašniekus bibliotēkā gaida bezmaksas bezvadu internets. Atrast nepieciešamo informāciju datorā palīdzēs profesionāls bibliotekārs, kurš vajadzības gadījumā sniegs arī konsultācijas datora izmantošanā.

RCB Imantas filiālbibliotēka ir bibliotēka ģimenei. Tas nozīmē, ka šeit tiek gaidīti visu vecuma grupu un sociālo slāņu lasītāji. Kamēr mazos lasītājus apkalpos bērnu literatūras nodaļā, māmiņa vai tētis var sameklēt sev grāmatu, palasīt avīzi vai žurnālu un ielūkoties datorā.

Bibliotēka rīko arī izstādes, dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām. Visi šie pasākumi ir pieejami bez maksas.

Bibliotēka darbdienās strādā no 11.00 līdz 19.00, bet sestdienās no 9.00 līdz 17.00.

Kontakttālrunis: 67181984