Festivālam “Prozas lasījumi 2011” bija iespēja pieteikties līdz 14. novembrim, atsūtot autora paša radītu, iepriekš nekur nepublicētu vai nelasītu darbu – eseju, stāstu vai romāna fragmentu. Kopā tika saņemti 45 dalībnieku pieteikumi, kurus vērtēs īpaši Prozas lasījumiem izveidota žūrija. Tā izvēlēsies darbus, kuru autoriem būs iespēja piedalīties festivālā. Autoru vārdi būs zināmi 28. novembrī un tiks publicēti Latvijas Literatūras centra mājaslapā www.literature.lv un festivāla mājaslapā www.prozaslasijumi.lv.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad darbosies divas žūrijas – galvenā un alternatīvā žūrija. Darbus priekšatlasē vērtēs profesore, Dr.philol. Maija Burima (Daugavpils Universitātes Latviešu literatūras un kultūras katedras vadītāja, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece), asociētā profesore Ieva Kalniņa (literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes Latviešu literatūras vēstures un teorijas katedra), dzejniece un žurnāla “Latvju Teksti” literatūras nodaļas redaktore Liāna Langa, tulkotāja Gita Grīnberga, žurnālists Māris Zanders. Savukārt alternatīvā žūrija – Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas studenti – literāros darbus vērtēs festivāla pasākumu laikā.

Prozas lasījumi sāksies 8. decembrī un turpināsies līdz 11. decembrim dažādās norises vietās Rīgā. Jau novembra beigās notiks pirmie festivāla ieskaņas pasākumi. Plašāka informācija būs pieejama www.prozaslasijumi.lv. Visos pasākumos ieeja bez maksas. Šā gada festivāla logo un pasākumu noformējuma autore ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas studente Guna Poga.

Festivālu “Prozas lasījumi” organizē Latvijas Literatūras centrs. Finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde.

Par festivālu

Kopš 1995. gada festivāls “Prozas lasījumi” notiek decembra sākumā. Tas ir ikgadējs pasākums, kurš no neliela lasījumu vakara Andreja Upīša dzimšanas dienas atcerei ir pārtapis vairāku dienu prozas festivālā, kura laikā dažādos pasākumos ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstājas dažādu paaudžu rakstnieki.

Papildu informācija:
Biedrība “Latvijas Literatūras centrs”

Pērses iela 14 – 8, Rīga, LV-1011

Tālr.: 67311021

www.literature.lv