Tādejādi tiek taupīts gan laiks, gan finanšu resursi, kas nepieciešami dokumentu sagatavošanai un nogādāšanai adresātam. Ņemot vērā jaunā eParaksta lietošanas vienkāršību, privātā sektora uzņēmumi ir ieviesuši absolūti jaunu pieeju atsevišķu pakalpojumu attālinātai nodrošināšanai. Pašlaik, piemēram, iespējams noslēgt līzinga līgumu ar UniCredit Leasing, savukārt SEB banka ir pirmā banka, kas ieviesusi iespēju atvērt jaundibināta uzņēmuma pagaidu kontu, izmantojot eParakstu.

“Latvijā ir labs potenciāls e-darījumu vides attīstībai,” uzsver VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. “Lielisks piemērs tam, ka iedzīvotāji ir gatavi darījumu kārtošanai interneta vidē, ir internetbankas. Aptuveni miljons cilvēku tās aktīvi izmanto, tādejādi banku klientu apkalpošana un vienošanās ar klientu par naudas darījumiem viņa kontā notiek interneta vidē. Ar pieteikumiem, iesniegumiem, līgumiem un citiem dokumentiem, kuros vajadzīgs personas paraksts, pašlaik iet gausāk, taču tas ir saprotams, jo ir nepieciešama nopietna paradumu maiņa gan pakalpojumu sniedzēju, gan pakalpojumu lietotāju pusē. Šobrīd valsts sektors ir izveidojis daudz dažāda līmeņa e-pakalpojumu, kas ļauj mazināt administratīvo slogu un izmaksas. Taču, tā kā iedzīvotāji daudz biežāk ikdienā darījumus kārto ar privātā sektora uzņēmumiem, tieši šeit saredzu lielu potenciālu, lai radinātu iedzīvotājus pie dokumentu elektroniskas parakstīšanas un arī elektroniskas iesniegšanas iespējām. Tas uzlabos gan darījumu kārtošanas ātrumu, gan samazinās uzņēmumu izmaksas iedzīvotāju apkalpošanā, bet iedzīvotājiem – pakalpojumu saņemšanai nepieciešamo laiku un piepūli,” skaidro J. Bokta.

Virtuālais eParaksts ir ieviests tikai šā gada februārī, un aizvadītajos mēnešos LVRTC ir strādājis pie tā, lai informētu tieši privātā sektora uzņēmumus, kā aktīvāk izmantot e-vidi dokumentu parakstīšanai ar jauno, virtuālo eParakstu. Visaktīvāk interesi par jaunā eParaksta pielietošanas iespējām līdz šim ir izrādījis tieši finanšu sektors, īpaši bankas. To visuzskatāmāk apliecina SEB banka, kas pirmā un pagaidām vienīgā nodrošina saviem klientiem virtuālā eParaksta saņemšanas iespēju dažu minūšu laikā pilnībā attālināti – interneta vidē. Turklāt banka šobrīd ir kardināli mainījusi arī pieeju jaundibināta uzņēmuma pagaidu konta atvēršanas nodrošināšanā – uzņēmēji to var izdarīt jebkurā laikā un vietā e-vidē, parakstot konta atvēršanas dokumentus ar eParakstu un tos arī elektroniski iesniedzot.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: “SEB bankā esam pārliecināti, ka mūsu klienti īpaši augsti novērtē servisa ātrumu, drošību un ērtību. Ikdienā klientiem ir ierasts ātri un vienkārši veikt nepieciešamos maksājumus un pārskaitījumus jebkur un jebkad, izmantojot internetbanku. Zinot, ka birokrātiskie šķēršļi bieži tiek uzskatīti par laika zagļiem, sākot ar šodienu SEB banka ievieš tirgū jaunu pakalpojumu, kas būtiski atvieglo jaundibināmo uzņēmumu reģistrāciju. Uzņēmējs, neizejot no mājas, ar eParaksta palīdzību var atvērt pagaidu norēķinu kontu SEB bankā, veikt nepieciešamās iemaksas un saņemt no bankas ar e-parakstu apstiprinātu maksājuma uzdevumu par pamatkapitāla iemaksu kontā, ko kopā ar dibinājuma dokumentiem uzreiz var iesniegt Uzņēmumu reģistrā.”

Iedzīvotāju aptaujas rezultāti

Pirms informatīvās kampaņas uzsākšanas LVRTC sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS veica arī iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju attieksmi pret likumīgo iespēju, piemēram, iesniegumus, pieteikumus u.c. veida dokumentus iesniegt valsts iestādēs elektroniski. To, ka iestādēm ir pienākums pieņemt elektroniska formāta dokumentus, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, zina tikai 32% no visiem iedzīvotājiem. Gandrīz puse (45%) nespēja atbildēt uz šādu jautājumu. Kopumā 45% (!!!) iedzīvotāju labprātāk izvēlētos pakalpojumu saņemt personiski, apmeklējot attiecīgo valsts vai pašvaldības iestādi. Tikai 34% labprātāk izvēlētos pakalpojumu saņemt, kārtojot lietas elektroniski šīs iestādes interneta mājas lapā. Tomēr puse iedzīvotāju atbalstītu valsts un pašvaldību iestāžu iniciatīvu nodrošināt izziņu izsniegšanu un atsevišķu pakalpojumu sniegšanu elektroniski, t.i., izmantojot internetu, e-pastu, lai pakalpojumu saņēmējiem nav vairs personīgi jāapmeklē šīs iestādes. Šādu ideju neatbalsta tikai 26% aptaujāto iedzīvotāju.

UniCredit Leasing izsniegs gan eParakstu, gan parakstīs līzinga līgumus elektroniski

UniCredit Leasing lēmumu par eParaksta ieviešanu klientu apkalpošanā pieņēma, balstoties uz Igaunijas kolēģu pozitīvo pieredzi. “2010.gadā jau puse no Igaunijā noslēgtajiem UniCredit Leasing līgumiem tika parakstīti elektroniski!” norada SIA UniCredit Leasing valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks. UniCredit Leasing šobrīd piedāvā klientiem ne vien parakstīt dokumentus ar eParakstu, bet nodrošina arī eParaksta pieteikumu pieņemšanu un to apstrādi, tādējādi ikviens interesents UniCredit Leasing birojā Pārdaugavā var to arī noformēt. “Viena trešdaļa mūsu klientu dzīvo un strādā reģionos, tāpēc tagad eParakstu saviem klientiem izsniedzam birojā, apvienojot to ar finansējuma līguma parakstīšanu. Kādreiz klientiem līzinga kārtošanai bija jāierodas pie mums līdz trim reizēm, bet tagad eParaksta lietotāji līgumu var noformēt attālināti dažu stundu laika.”

IZZI un Latvijas Universitāte veiks eParaksta klientu apkalpošanas centra funkcijas

UniCredit Leasing, tieši tāpat kā Latvijas Universitāte, IZZI un Latvijas bibliotēkas, ir kļuvis arī par virtuālā eParaksta klientu apkalpošanas centru. Lai saņemtu virtuālo eParakstu, ir jāaizpilda iesniegums www.eparaksts.lv un tas jāiesniedz kādā no šīm iestādēm, kas veiks iesniegumā minēto datu pārbaudi un apstiprinās attiecīgajai personai eParaksta piešķiršanu, balstoties uz uzrādītās pases datiem. Tikai SEB bankas klienti to var saņemt attālināti – ar SEB Ibankas starpniecību, kas nodrošina personas atpazīšanu interneta vidē.

“Gluži tādu pašu attīstības posmu, kādu kādreiz izgāja internetbankas, šobrīd iziet eParaksts, un tas, kā esmu pārliecinājusies, būtiski ietaupa laiku dažādu dokumentu un pakalpojumu noformēšanai. Tomēr viens ir skaidrs – cik ātri eParaksts iemantos savu vietu cilvēku ikdienā, ir atkarīgs vienīgi no tā, cik daudz ērtu un kvalitatīvu elektronisko pakalpojumu spēs mums piedāvāt valsts, pašvaldību un privātais sektors,” pārliecināta ir Sandra Kraujiņa, IZZI valdes locekle. “Jāuzsver, ka IZZI kā tehnoloģiski modernam uzņēmumam, kas piedāvā kvalitatīvus telekomunikāciju pakalpojumus, eParaksta izplatīšana saviem klientiem un citiem interesentiem ir tikai un vienīgi loģisks uzņēmuma attīstības solis. Mēs ticam, ka interneta vide un elektroniskie pakalpojumi kļūs populārāki, aizvien vairāk mainot cilvēku ikdienas paradumus.”

Tam piekrīt arī Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Līdaks: “Laikā, kad dzīves temps nopietni audzis un racionāla laika izmantošana ir būtisks izaicinājums, eParaksts ir līdzeklis ceļā uz panākumiem laika plānošanā. Latvijas Universitāte saviem studentiem un akadēmiskajam personālam zinātniskās, studiju un praktiskās darbības veikšanai nodrošina modernas IT metodes un infrastruktūru, tāpēc jaunā virtuālā eParaksta integrēšana ikdienā ir loģisks solis. Latvijas Universitāte kā mācību iestāde ar vislielāko studējošo skaitu no 21. novembra nodrošinās eParaksta izsniegšanu uz vietas Latvijas Universitātes Studentu servisā, Raiņa bulv. 19, 125.telpā. Parakstu varēs iegūt ne tikai studenti, bet jebkurš interesents, kas tiesīgs to saņemt.”

Lai rosinātu iedzīvotājus pamēģināt, cik vienkāršs ir darbs ar virtuālo eParakstu, laika posmā no 22. novembra līdz 22. decembrim viena parakstīšanas reize maksās tikai piecus santīmus līdzšinējo 29 santīmu vietā. Pēc tam katrs varēs izlemt, vai iegādāties neierobežotu parakstīšanas reižu skaitu gadam par Ls 6.99 vai 20 parakstīšanas reizes, maksājot Ls 2.90.

Tie, kas minētajā laikposmā pieteiksies virtuālajam eParakstam un iegādāsies vismaz vienu parakstīšanas reizi, piedalīsies loterijā un gada nogalē varēs laimēt Ls 2500 vērtu dāvanu karti ceļojumam divām personām uz tālajām siltajām zemēm pēc pašu izvēles.

Informācijai:

Virtuālais eParaksts ir “pildspalva” dokumentu un jebkāda veida failu elektroniskai parakstīšanai e-vidē, tādejādi nodrošinot likumā noteikto iespēju sazināties elektroniski ar valsts vai pašvaldību iestādēm, kā arī privātā sektora uzņēmumiem. Nepieciešamā dokumenta parakstīšana un arī parakstītu dokumentu pārbaude tiek veikta portālā www.eparaksts.lv, un dokumenta parakstīšanas process ir salīdzināms ar darbībām, kuras veicam, failu pievienojot e-pastam. PDF formāta dokumentos eParaksts ir kļuvis arī vizuāli redzams: dokumenta beigās ir atzīme par dokumenta elektronisku parakstīšanu, parakstītāja vārds un uzvārds, kā arī parakstīšanas laiks un, ja nepieciešams, arī vieta.

Latvijā šobrīd ir pieejami divi eParaksta veidi: sākotnējais – viedkartes eParaksts (failu parakstīšanai un personas atpazīšanai interneta vidē) un jaunais, Eiropā unikāls 2.paaudzes elektroniskais paraksts – virtuālais eParaksts (tikai failu parakstīšanai). Nākamā gada sākumā Latvijā tiks ieviestas eID kartes, kurās arī būs ietverts eParaksts.

Papildu informācija:

Vineta Sprugaine

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs

Komercdepartamenta tirgzinības vadītāja