Referents: Matiass Lēve, interaktīvā dizaina speciālists, “Initiative Creative Gaming” biedrs

Vācu val. ar sinhrono tulkojumu latviešu val.

 

Gētes Institūts Rīgā sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, Latvijas Nacionālo bibliotēku un LU Sociālo zinātņu fakultātes Informācijas un bibliotēku studiju nodaļu piedāvā vienreizēju iespēju apgūt praktiskas iemaņas, lai bibliotēkās varētu radoši strādāt ar datorspēļu faniem. 

 

Kā pēc iespējas saprātīgi integrēt bibliotēkās datorspēles kā jaunu mediju? 22. un 23. novembrī praktisko darbnīcu ievadā tiks diskutēts par datorspēļu pielietojuma principiem un piedāvājumiem bibliotēkās. Turpinājumā referents iepazīstinās ar tehnikām, kas veicina radošu pieeju datorspēlēm un ko ir iespējams integrēt grupu darbā un pasākumos par dažādām, konkrētām bibliotēkas krājuma daļām piesaistītām tēmām.

22. novembris
GameDesign – interaktīva pieredze
Kas nepieciešams spēlei, lai tā saistītu spēlētājus? Kā spēles tiek strukturētas un kādi mehānismi tiek pielietoti spēļu uzbūvē, lai spēlētājs varētu interaktīvi darboties? Īsāk sakot – kā ideja pārtop gatavā datorspēlē? Praktiskajā darbnīcā tiks diskutēts par šiem un līdzīgiem jautājumiem. Bez tam darbnīcas dalībnieki attīstīs savu mini spēli un ar piemērotas datorprogrammas starpniecību realizēs to dzīvē. Turpinājumā, izmantojot kāršu spēli, dalībnieki iejutīsies radošās komandas dalībnieku lomās un kopīgi strādās pie datorspēles izveides. Šī uzdevuma akcents ir naratīvas, radošas un loģiskas pārdomas, nevis tehniskās realizācijas jautājumi.

23. novembris
Machinima – balets kara laukā
Datorspēle “Urban Terror”, CounterStrike stila bezmaksas Egoshooter datorprogramma, kuras ietvaros spēlētājs brīvi piekļūstamā, trīsdimensiju vidē ar šaujamieročiem cīnās pret citiem spēlētājiem vai datorprogrammas vadītu pretinieku, ir mēģinājums spēli izmantot kā digitālu skatuvi un neievērot spēles noteikumus. Tiek nevis skaitīti punkti par šāvieniem, bet gan kopā dejots. Satīklotajā spēles vidē un jo īpaši pie datora svarīgas ir sociālās spējas un radoša doto iespēju izmantošana līdz pat iespējai veidot mūzikas klipu.

Datorspēles spēlētajiem dodot iespēju ne tikai tās spēlēt, bet arī papildināt pašu datorspēli ar individuālu saturu, veidojas zināšanas un idejas individualizētai spēlfilmai, digitālai leļļu teātra izrādei un citu interesantu tematu atspoguļošanai. 

Matiass Lēve “Lēve A MAZE” uzdevumā reizi mēnesī organizē “Night of Machinima“, piedalās emocionālās komunikācijas izpētē Berlīnes Mākslu universitātes Dizaina izpētes laboratorijā un studē interaktīvo dizainu Potsdamas Lietišķo mākslu universitātē. Viņš ir iniciatīvas Creative Gaming loceklis. Iniciatīva Creativ Gaming ir apvienība, kuras mērķis ir ar praktisko darbnīcu, diskusiju un pasākumu starpniecību veicināt radošu un kritisku attieksmi pret datorspēlēm.

 

Papildinformācija Gētes institūta mājas lapā: http://www.goethe.de/ins/lv/rig/ver/lv8373174v.htm.

Lūdzu, pasteidzieties un piesakieties inovatīvam pasākumam!

 

Pieteikuma anketa
 
Darbnīcu dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam aizpildīt pieteikuma veidlapu un atsūtīt to līdz 16. novembrim (silvija.tretjakova@lnb.lv).